Vágólapra másolva!
Rendkívül hosszú tárgyalássorozat után úgy tűnik, megszületett a megállapodás a Tornyi-ügyben, így nagy valószínűséggel mégis indulhat az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Budapest Honvéd.

"Az MLL felé minden kötelezettségét teljesítette a fővárosi csapat, s szerdán a Tornyi-ügy is lezárulhat, de ez már nem a ligán, hanem csak a klub többségi tulajdonosán, Piero Pinin múlik" - mondta Kisteleki István ligaelnök.

A sportvezető kifejtette, az évek óta húzódó történet úgy zárulhat le, hogy Pini szerdán bírói letétbe helyezi az együttes korábbi edzőjének, Tornyi Barnabásnak - kamatokkal együtt - járó 40 millió forintot, amíg a klub legutóbbi jogi természetű beadványait - felülvizsgálati kérelem a fellebbviteli bizottság döntése ellen, illetve törvényességi felügyelet - elbírálja az illetékes testület. A letétet igazoló iratokat pedig szerdán el kell juttatnia Bozóky Imre MLSZ-elnöknek. Utóbbi egyébként az egyeztetés során telefonon folyamatosan kapcsolatban volt a felekkel, s elfogadta ezt a megoldási javaslatot, akárcsak Pini, aki megígérte, hogy letétbe helyezi az összeget.

A kispestiek által a ligától követelt, még a tavalyi feljutásért járó 14 millió forint ügyében is közeledtek az álláspontok. Kisteleki megígérte, hogy felveti a ligatanács ülésén a problémát, ugyanis az eredeti versenykiírásban valóban szerepelt egy összeg a bajnoki címért, amelyet később megváltoztattak. Amennyiben a Honvédnak megszavazzák az összeget, akkor sem kézpénzben kapja meg azt, hanem a liga felé fennálló hitelállományát csökkentik vele.

Az MLSZ-től származó információk szerint az élvonalbeli csapatok a nevezéseket péntekig adhatják be. A licencadóbizottság által korábban iratpótlásra kötelezett klubok jövő hétfőn 16 óráig szolgáltathatják be a szükséges papírokat. Két nappal később, első fokon a ligatanács bírálja el a nevezéseket, majd fellebbezés esetén július 7-én az MLSZ elnöksége határoz az indulókról.