Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keményebb büntetések bevezetését fontolgatja a játékvezetők megsértése, illetve sportszerűtlen viselkedés esetén.

"Új stratégiát kell kidolgoznunk a játékosok, edzők, sportvezetők és szurkolók felelősségre vonásával kapcsolatban" - mondta Lars-Christer Olsson főtitkár a végrehajtó bizottság manchesteri ülése után. "Persze óvatosan kell eljárnunk, nem az a cél, hogy a mérkőzések a zöld asztal mellett dőljenek el, ezért nem a pontlevonás az elsődleges szankció. Ugyanakkor látni kell, hogy a pénzbüntetések kora lejárt, ezeket az összegeket a játékosok a farzsebükből kifizetik."

Az UEFA szeptemberben találkozik a Bajnokok Ligájában szereplő csapatok edzőivel az ügyben. "Figyelmeztetni akarjuk őket a kötelességeikre, s emlékeztetni arra, hogyan kell viselkedniük a bírókkal szemben. Az edzők és a labdarúgók példaképek, az ő magatartásuk befolyásolja a szurkolókat" - mondta az UEFA főtitkára.

A tanácskozáson döntöttek arról, hogy a klubok kérésére az UEFA-kupa negyeddöntőitől az európai szövetség értékesíti a televíziós jogokat, mert ez nagyobb bevételt jelent a csapatoknak.