Vágólapra másolva!
Orosz Péter, aki az előző idényben az osztrák harmadosztályú Puchban szerepelt, egy plusz három évre szóló szerződést kötött a Salzburg labdarúgócsapatával.

A klubot megvette a Red Bull, s alaposan megerősítette a keretet, minek következtében a 23 éves magyar csatárnak olyan riválisai lesznek a csatárposzton, mint a cseh válogatott Vratislav Lokvenc, a Bayern Münchenből érkezett Alexander Zickler és a Pasching színeiben az előző szezonban osztrák gólkirály Christian Mayrleb.

"Már télen előszerződést kötöttem a klubbal. A következő idényben várhatóan a harmadosztályú amatőr csapatnál jutok majd szóhoz, de profi szerződésem révén szerintem az élvonalbeli gárdában is kapok bizonyítási lehetőséget Kurt Jara vezetőedzőtől" - mondta Orosz, aki a profikkal együtt készül majd.

A támadó arról is beszámolt, hogy az amatőr csapatnak a feljutás a célja, míg a profiknak legalább a harmadik helyen kell végezniük, hogy jövőre indulhassanak valamelyik nemzetközi kupában.

Orosz az FC Puch csapatával a Regionalliga nyugati csoportjának utolsó előtti helyén zárt, ám a csatár 25 találatával a góllövőlista másodikja lett.