Vágólapra másolva!
Meglehet, az Újpest FC labdarúgócsapatának két 33 esztendős védője is távozik a csapattól: a 20-szoros válogatott Juhár Tamás kölcsönben Ciprusra szerződik, míg Tamási Zoltán szabadon igazolhatóvá vált.

A lila-fehérek belga sportigazgatója, Francois Laureyssen kedden tárgyalt Tamási Zoltánnal, aki engedélyt kapott, hogy más klubokkal is felvegye a kapcsolatot és szabadon távozzon a Megyeri útról. "Az új szerződési ajánlatot valószínűleg nem fogom elfogadni, de nem 100 százalék, hogy távozom Újpestről. Ha mégis váltanom kell, akkor sok sikert kívánok a klubnak, és az Újpest szurkolója maradok" - jelentette ki a rutinos hátvéd.

Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány "nagy kedvence" volt Juhár Tamás, aki elfogadta a Zalaegerszegről Ciprusra távozott edző invitálását. A védő szerződése 2007-ben jár le a liláknál, s egy évig kölcsönben fog a Nea Szalamina együttesében futballozni.

"Már megállapodtam a ciprusi klub vezetőivel, akik nagyon tisztességes ajánlattal kerestek meg. Korrektek voltak az Újpest vezetői, mert megértették a helyzetemet, és méltányossági alapon hozzájárultak ahhoz, hogy a következő bajnokságban a Nea Szalamina csapatában folytassam a pályafutásomat. A szerződésem 2007-ig érvényes, és abban állapodtunk meg, hogy jövőre újra tárgyalunk a hogyan továbbról" - mondta Juhár az ujpestfc.hu-nak.

"Harminchárom éves vagyok, családom van, gondolnom kell a pályafutásom végére is, illetve arra, hogy az átállás a civil karrieremre minél zökkenőmentesebb legyen. Nagyon jól éreztem magam Újpesten, szép, ám küzdelmes három évet töltöttem el ennél a nagy klubnál. Most is azt mondom, hogy a Vasas-korszak után nagyon jó döntés volt, hogy a Megyeri útra igazoltam. A tavaly tavaszi menetelés volt a legemlékezetesebb időszak a számomra" - vallotta be a védő, aki a válogatottban 20, míg a magyar bajnokságban 417 találkozón lépett pályára, s 21 NB I-es gól fűzödik a nevéhez.

A Nea Szalaminában Gellei Imre vezetőedző segítője Komjáti András lesz, s szintén a csapat tagja a ZTE-ből Ciprusra igazolt Szamosi Tamás.