Vágólapra másolva!
Szombat este a madridi Vicente Calderón-stadionban rendezik a labdarúgó spanyol Király-kupa döntőjét a Real Betis és az Osasuna között. Olaszországban kétfordulós a kupafinálé, a vasárnapi első felvonásban az AS Roma és az Internazionale találkozik egymássala a fővárosi Stadio Olimpicóban.

A spanyol döntő egyértelmű esélyese a sevillai együttes, amely a negyedik helyen végzett a Primera Divisiónban, miáltal a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat. Az Osasuna - amely története során még soha nem hódította el a trófeát - ugyanakkor csak a 15. lett a pontvadászatban.

"Egyénileg a Betist sokkal jobb játékosok alkotják, de nálunk a csapategységben van az erő" - nyilatkozta Valdo, az Osasuna középpályása. Hasonlóan vélekedett Javier Aguirre vezetőedző is: "Több nagy név van a zöld-fehéreknél, de egyetlen mérkőzésen bármi megtörténhet."

A Betist - amely 1977-ben aratta eddig egyetlen kupagyőzelmét - úgy tűnik, nem zavarja az esélyesség terhe. "Fantasztikus szezont produkáltunk, amit most egy szép győzelmemmel szeretnénk megkoronázni. Persze nem lehetünk nyugodtak teljesen, mivel az Osasuna egy rendkívül masszív csapat" - mondta Toni Doblas, a sevillaiak kapusa.