Vágólapra másolva!
Székesfehérvár önkormányzata csütörtökön, éjszakába nyúló zárt közgyűlésen úgy döntött, hogy a három jelölt közül a Clavis Consulting Kft. ajánlatát fogadja el - igaz, még nem véglegesen - a Fehérvár FC labdarúgóklub 84 százalékos önkormányzati tulajdonrészének kivásárlására.

Warvasovszky Tihamér polgármester pénteki tájékoztatása szerint az eddigi negatív tapasztalatok alapján tovább folytatják a befektető alapos megismerését, a banki garancia, illetve az anyagi háttér ellenőrzését. Ezt követően készítik elő a végleges szerződést, amelyet várhatóan a júniusi közgyűlésre nyújtanak be jóváhagyásra.

Ha a megállapodás "előmunkálatai" a vártnál hamarabb készülnek el, a polgármester nem zárkózik el attól, hogy rendkívüli közgyűlésen hamarabb döntsenek annak érdekében, hogy a klub megkezdhesse az új bajnoki évre a feladatok maghatározását s hozzáláthasson a személyi és tárgyi feltételek megteremtéséhez.

A város vezetése és az önkormányzat tagjai bíznak abban, hogy a korábbi sikertelen akciókat követően ezúttal el tudják adni a tulajdonrészt. Mivel zárt közgyűlésen született meg a döntés, a polgármester nem adhatott részletes tájékoztatást a befektetőcsoportról. Az MTI információja szerint azonban Szieben László volt ligaelnök képviselte a kft.-t.

A tulajdonrész teljes vagy részbeni eladása nem jelenti azt, hogy a város magára hagyja a csapatot. Továbbra is vállalja a stadion üzemeltetését, ugyanúgy, mint a többi csapat - a kosárlabda, a kézilabda és a jégkorong - esetében. Ezenfelül jelentős mértékben támogatja anyagilag is a futballcsapat működését.