Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó testülete közleményben hozta nyilvánosságra, hogy négy gazdasági társaság kérelmét fogadta el a 2005-2006-os élvonalbeli bajnokságra, s további négy esetben hiánypótlás esetén engedélyezi az élvonalbeli indulást.

A bizottság a benyújtott kérelmek alapján a Dunakanyar-Vác labdarúgó Kft., az MTK Budapest Kft., a Nyíregyháza Spartacus FC Kft. és az Újpest FC Kft. licenckérelmét fogadta el. A nyírségi együttes az eredmények alapján egyébként kiesett az élvonalból.

A testület az FTC Labdarúgó Rt., a MATÁV Sopron Futball Kft., a REAC Sport Kft. és a ZTE Football Club Rt. beadott kérelmeit azzal a feltétellel fogadta el, hogy a sportszervezetek kötelesek a nevezési határidőt követő első munkanap 16 óráig egyes, a klublicenc szabályzatban meghatározott dokumentumok hiánytalan pótlására.

Az Előre FC Kft. és a Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. licenckérelmét elutasították.

Május elején az első fokú eljárásra jogosult Magyar Labdarúgó Liga licencadó bizottsága a Dunaújváros FC Kft (NB I/B), a DVSC Futball Szervező RT, a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft, a PMFC Sport Kft, az Új Lombard Labdarúgó Kft (Pápa) és a Győri ETO FC Kft. kérelmét már elfogadta.

A Diósgyőr FC Kft, a Fehérvár FC Kft, a Honvéd FC Kft, a Pannon Futball Kft (Vasas) és a Sziget Foci Kft (Tatabánya, NB I/B) licenckérelmét azzal a feltétellel fogadta el a bizottság, hogy az alaki hibával, illetve nem a klublicenc előírásnak megfelelő formában benyújtott, tartalmilag azonban megfelelő iratokat korrigálja a bajnokságba történő nevezésig.

A többi gazdasági társaság a másodfokú licencadó bizottsághoz, az MLSZ-hez fellebbezhetett.