Vágólapra másolva!
Az utolsó fordulóhoz érkezett a spanyol és az olasz labdarúgó-bajnokság, s bár mindkettőben eldőlt már az aranyérem sorsa, a Bajnokok Ligája-szereplésért és a kiesés elkerülésért a végső sípszóig kiélezett harc várható.

Habár a bajnoki cím sorsa már eldőlt, óriási izgalmakat ígér a spanyol labdarúgó-bajnokság zárófordulója, hiszen a Bajnokok Ligáját jelentő harmadik és negyedik hely megszerezésére még három csapat pályázik reális eséllyel.

A legkönnyebb helyzetben a jelenleg harmadik helyen álló Villarreal van, mivel a kanárik a kieső helyen álló Levantét fogadják. Ennek ellenére öldöklő csatára van kilátás, ugyanis minden bizonnyal a valenciai kiscsapat utolsó leheletéig küzd majd az első osztályú tagságáért.

Hasonló összecsapás vár a negyedik Real Betisre is: a sevillaiak a Levantét mindössze egy ponttal megelőző Real Mallorca otthonába látogatnak. A városi rivális Sevilla BL-indulásához az kell, hogy nyerjen, míg a Betis pontokat veszítsen. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Még az is előfordulhat, hogy az Espanyol vehet részt a legrangosabb európai kupasorozatban: amennyiben a kék-fehérek győznek, a két sevillai csapat pedig vereséget szenved, akkor a barcelonai együttes lesz BL-induló. Pontazonosság esetén ugyanis az egymás elleni eredmények tükrében az Espanyol felülmúlná a Betist.