Vágólapra másolva!
Enrique Romero, a Deportivo La Coruna hátvédje jogi lépéseket tett Miguel Ángel Ruiz, a Levante tanácsosa ellen, amiért a valenciai klub tisztségviselője azt találta mondani a Primera División vasárnapi, 37. fordulója után: a Depor "lefeküdt" a Mallorcának, Romero pedig "meg volt vásárolva".

Mint ismert, idegenbeli 3-0-s győzelmével a baleári csapat megelőzte a Levantét a kiesés elkerüléséért folyó versenyfutásban. A meglepetésszerű eredmény másnapján Ruiz nyilatkozata több újságban is megjelent, és bár a Levante tanácsosa némiképp módosította szavait, azokat nem volt hajlandó visszavonni.

Romero és ügyvédei a valenciai városi bíróságon jelentették fel Ruizt. Az általa a gyanúsítással okozott anyagi és erkölcsi kárért 500 000 eurót (mintegy 130 millió forintot) követelnek.

Az anyagi kárhoz sorolja Romero, hogy azon a napon, amikor Ruiz szavai megjelentek a sajtóban, Luis Aragonés szövetségi kapitány elbocsátotta Romerót a spanyol válogatott keretből, jóllehet közvetlen utalás nem történt arra, hogy ez a feltételezett bundázással lenne összefüggésben.

Ch. Gáll András