Vágólapra másolva!
A Primera División hétvégi, utolsó előtti (37.) fordulójában egy-két fura eredmény láttán sokan felkapták a fejüket. A legkülönösebb a szebb napokat látott Deportivo La Coruna 3-0-s hazai veresége volt a kiesés ellen menekülő, sikerével a Valencia ellen remiző Levantét egy ponttal meg is előző, s ekként a kiesést jelentő 18. helyről hosszú hónapok után először elmozduló Real Mallorcától. Nos, a rivális Levante egyik klubvezetője, a tanácsosi minőségben funkcionáló Miguel Ángel Ruíz nem köntörfalaz, szerinte bundameccsről volt szó.

A levantei vezető a Radio Valencia-Cadena SER műsorában arról beszélt, hogy már múlt kedden figyelmeztetést kapott egy UEFA-munkatárstól, hogy egyrészt Quique Romerót, a Depor védőjét megvették erre a meccsre, hogy hibázzon, és ezzel juttassa gólokhoz a Mallorca csapatát, másrészt az is nagyon gyanús, hogy a Depor nagy összeggel tartozik a szigeti klubnak különböző átigazolási tranzakciókból kifolyólag, s most a tartozást három ajándékpont képében letörleszthetik.

Való igaz, hogy a Deportivóban négy olyan futballista is játszik - Valerón, Xisco, Romero és Luque - akik korábban a Mallorca labdarúgói voltak.

Mi több, Ruíz - állítása szerint - már jó előre tudta a meccs forgatókönyvét. "A szóban forgó UEFA-alkalmazott, akinek nem árulhatom el a kilétét, azt mondta, a tizedik perc előtt Romero hibájából fog vezetést szerezni a Mallorca. Nos, így is történt, a kilencedik percben Romero hatalmasat hibázott, ezzel megteremtve a lehetőséget Farinósnak a gólszerzéshez. Nagy kár, hogy nem helyeztem letétbe közjegyzőnél a forgatókönyvet, pedig gondoltam rá."

Ruíz arról is beszélt, hogy tudomás szerint Mateo Alemany , a Mallorca és Augusto César Lendoiro, a Depor elnöke együtt vacsorázott szombat este, a mérkőzés előestéjén egy La Cozuna-i étteremben, egy játékosügynök, bizonyos Santos Márquez társaságában. "Ez a tény is több mint különös." - érzékeltette Ruíz.

Megérkezett már a válasz is a gyanúsításra, Albert Luque, az egyik Depor-játékos bejelentette, hogy konzultált ügyvédeivel, és beperelik a rágalmazó klubvezetőt.

Ch. Gáll András