Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 37., azaz utolsó előtti fordulójában városi derbin 0-0-át játszott a Levante és a Valencia, ami mindkét csapatnak rossz eredmény, az újoncnak azért mert a Mallorca győzelme miatt immáron kiesőhelyen tanyázik, a tavalyi bajnok pedig így lemaradt a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyről. A játéknap rangadóján a Barcelona 3-3-ra végzett a Villarreallal, amelynek soraiban Diego Forlán mesterhármast szerzett.

Az már korábban eldőlt, hogy a Barcelona hat év után ismét bajnoki címet ünnepelhet, és mögötte a Real Madrid a második, de a Bajnokok Ligája indulást érő harmadik és negyedik, illetve az UEFA-kupa-részvételt jelentő ötödik és hatodik hely még kiadó volt.

A Villarreal már biztosan nem végezhet hátrább az ötödik helynél, a Sárga Tengeralattjárónak becézett gárda Forlán mesterhármasának köszönhetően elvitt egy pontot a Nou Campból. Az utolsó fordulóban a kiesés ellen harcoló Levante lesz hazai pályán a Villarreal ellenfele, vagyis jó esély van arra, hogy sikerüljön megtartani a harmadik pozíciót.

A Sevilla nem tudott nyerni a Getafe otthonában, így maradt a városi vetélytárs Betis mögött, a záró fordulóban a zöld-fehérek a Mallorcához látogatnak, a piros-fehérek a Málagát fogadják, látszólag kedvezőbb helyzetben vannak Julio Baptistáék.

Az Espanyolnak csak egy iksz jött össze az Osasuna vendégeként, amely megnehezítette a barcelonaiak dolgát, mert csak akkor érhetnek oda a negyedik helyre, ha behúzzák a Bilbao elleni találkozót, miközben a Betis és a Sevilla kikap. A Valencia már lemondhat a nemzetközi elitligáról, a Levante elleni 0-0 után maximum a hatodik hely lehet meg, de ahhoz nyerni kell az Osasuna ellen, és drukkolni a Bilbaónak, hogy lenyomja az Espanyolt.

Apropó, Bilbao. A baszkok hazai pályán tudtak kikapni a már kiesett Numanciától, igaz még így is kisebb zakót kaptak, mint a Deportivo, amelyet a Mallorca oktatott. A "szigetlakók" ezzel megelőzték a Levantét, és ha nyernek a Betis ellen, akkor jövőre is elsőosztályú ellenfeleket fogadhatnak a Son Moix-stadionban.

Primera División, 37. forduló:
Albacete - Real Sociedad 2-2 (2-0)
gól: Pacheco (9., 32.), illetve De Paula (82.), Uranga (90.)
piros lap: Gaspar (90., Albacete)

Athletic Bilbao - Numancia 0-2 (0-1)
gól: Merino (8.), Tevenet (89., 11-esből)

Deportivo La Coruna - Real Mallorca 0-3 (0-1)
gól:
Farinos (9.), Arango (36.), Okubo (65.)

Getafe - Sevilla 0-0

Levante - Valencia 0-0

Osasuna - Espanyol 1-1 (1-1)
gól: Lopo (21., öngól), illetve Maxi Rodriguez (3.)

Barcelona - Villarreal 3-3 (2-2)
gól:
Ronaldinho (33.), Giuly (37., 48.), illetve Forlán (15., 30., 70., a másodikat 11-esből)

Málaga - Racing Santander 2-0 (1-0)
gól: Edgar (18.), Amoroso (90.)