Vágólapra másolva!
A topligák közül Angliában már befejeződtek a küzdelmek, és eldőlt, hogy Spanyolországban a Barcelona, Németországban pedig a Bayern München lett a bajnok. Olaszországban a papírforma szerint szintén döntés születhet, amennyiben pénteken nem nyer a Milan, vagy szombaton Livornóban győz a Juventus, akkor az idei aranyérmet, fennállása során 28. alkalommal a Juventus szerzi meg.

Akár már pénteken este bajnokot avathatnak az olasz labdarúgó-bajnokságban. A Serie A utolsó előtti fordulójában ugyanis az éllovas Juventus mögött ötpontos hátrányban lévő Milan hazai pályán a Palermót fogadja, s a ha nem nyer, akkor a torinói gárda már 28. bajnoki aranyérmét megszerezve lép pályára szombaton Livornóban.

Papíron persze a Milan számára nem okozhat gondot a Palermo, kérdés viszont, Carlo Ancelotti mennyire veszi komolyan a mérkőzést, s mennyire tartalékol inkább a szerdai, isztambuli Bajnokok Ligája-döntőre.

A La Gazzetta dello Sport összeállítása szerint csak Sevcsenko kap pihenőt, s a Dida - Cafu, Nesta, Stam, Maldini - Gattuso, Rui Costa, Serginho - Kaká - Tomasson, F. Inzaghi összetételű csapat kezd a San Siróban, olasz lapok azonban biztosra veszik, hogy Dhorasoo és Brocchi is szerepet kap majd a találkozón. Ami biztos, sérülés miatt Seedorf, Crespo és Ambrosini biztosan hiányozni fog.

A Juventus számára a Milan-siker sem zavaró tényező, amennyiben Fabio Capello együttese szombaton Livornóban begyűjti a három pontot, biztosan a tabella élén végez. A torinói csapat ezzel 28. aranyérmét ünnepelhetné, míg Capello a Milan és az AS Roma után harmadik csapatával is a csúcsra érne Olaszországban (ráadásul bajnok már a Real Madriddal is lett).

A negyedik helyért még mindig nagy a versenyfutás, a BL-selejtezőt érő pozícióért két hatvanpontos csapat küzd, a Sampdoria otthon fogadja a bronzérmes Intert, míg az Udinese szardíniai kiránduláson, Cagliariban vendégeskedik.

[origo]