Vágólapra másolva!
Az elefántcsontparti Didier Drogba még nem vette fel tökéletesen a londoni életvitelt, s "honvágya" miatt nem tartja kizártnak, hogy valamikor elhagyja a Chelsea-t, és visszatér az Olympique Marseille-hez.

"Nem könnyű az angliai élet. Alkalmazkodni kell az itteni szokásokhoz, de ez nagyon nehéz feladatot jelent. Nagyon sok a különbség a korábbiakhoz képest. A hangulatomat is befolyásolják a nehézségek" - mondta a klasszis a L'Equipe című francia sportnapilapnak.

Drogba sietve hozzátette: az elmúlt szezon sikerei természetesen pozitívan hatnak a kedvére.

"Fantasztikus pillanatokat éltem át, felejthetetlen élményt jelentett a bajnoki cím megünneplése. Ezért jöttem Angliába, s el kell ismernem, különleges és egyedülálló az angol futball, az azt körülvevő légkör" - jegyezte meg Drogba.

A támadó tavaly került Londonba, s pályafutását több sérülés hátráltatta. Jose Mourinho vezetőedző azonban mindvégig bízott tudásában, igaz, a csapat stílusa ezt nem mindig támasztotta alá.

"A szezon második felében szinte csak tért ölelő átadásokat kaptam, pedig én jobban szeretem, ha lábhoz jön a labda" - tette hozzá a futballista.

Drogba szép emlékként idézi fel utolsó franciaországi csapatát, noha az OM tagjaként nem aratott világra szóló sikereket. "Marseille mindig a szívem csücske marad, ezt már akkor is elmondtam, amikor távoztam. Ma már angol bajnok vagyok, de egyszer francia bajnok is szeretnék lenni. Természetesen az Olympique Marseille tagjaként akarom majd megünnepelni a diadalt! De csak akkor térek vissza a klubhoz, ha olyan csapat alakul ki, amelyik harcban lehet az aranyéremért."

Didier Drogba eddig 41 találkozón jutott szóhoz a Chelsea-ben, s 16 gólt szerzett.