Vágólapra másolva!

Selymes Tibor 35 éves

Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt május 14-én!

1970-ben ezen a napon született a sokszoros román válogatott, pályafutása végén a magyar bajnokságban is szerepelt védő, Selymes Tibor. Selymes Kézdivásárhelyen született, és első klubja az FCM Brasov volt, amelyben 17 esztendősen, 1987-ben bemutatkozhatott az élvonalban. Három évvel később a Dinamo Bucurestihez került - túl sok választása nem volt, hiszen katonaköteles korba lépett.

A fővárosban három évet töltött el, ez idő alatt két bajnoki címet nyert, és bekerült a válogatottba is. 1993 nyarán a belga Cercle Bruges igazolta le, ahol a változatosság kedvéért szintén három esztendőn keresztül szerepelt, utóbbi kettőben Torma Gáborral együtt.

Ott volt az 1994-es világbajnokságon (a nemzeti tizenegyben összesen 46 alkalommal szerepelt), és két évvel később a kontinensviadalon is jól játszott, főleg ennek hatására vette meg őt az RSC Anderlecht. A brüsszelieknél szokásához híven három szezont játszott végig, 1999 nyarán a Standard Liége szerződtette. Itt nem töltötte ki a tőle megszokott három szezont: második liege-i pontvadászatában sérülése miatt mát csak alig játszott, és úgy tűnt, be kell fejeznie karrierjét, de úgy vélte, a magyar bajnokságban azért még elfutballozhat.

2002 januárjában így a szombathelyi Haladáshoz igazolt, majd fél évvel később a Debrecen játékosa lett. A Lokiban eleinte alapember volt, a 2002-2003-as idényben három gólt is szerzett, de 2004 nyarán a debrecenieket is otthagyta. A jelenlegi szezon első felében még a ciprusi AEL Limasszolnál játszott, nyolc bajnokin egy gólt ért el, de a télen végleg szögre akasztotta futballcipőjét.