Vágólapra másolva!
A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) fellebbviteli bizottsága megduplázta Fabien Bartheznek a fegyelmi testület által április végén kiszabott három hónapos büntetését, így az Olympique Marseille válogatott kapusa fél évet kénytelen kihagyni, amiért még februárban, a marokkói Wydad Casablanca elleni barátságos mérkőzésen leköpte a bírót.

Az eredeti döntés ellen maga az FFF fellebbezett, mivel a szabályzat egyértelműen kimondja, hogy ezért a vétségért minimum hat hónapos eltiltás jár. Barthez - akit mellékbüntetésként közmunkára is köteleztek - a pénteki határozat értelmében október 15-ig nem léphet pályára.

Elképzelhető, hogy a 33 éves, 73-szoros válogatott, világ- és Európa-bajnok kapus a történtek miatt előbbre hozza visszavonulásának időpontját, korábban ugyanis jelezte: a jövő évi, németországi világbajnokság után szögre akasztja futballcipőit.

"Biztos, hogy addig folytatom. Nem befolyásol, hogy miként zárul a mostani ügy. Ott akarok lenni a 2006-os világbajnokságon!" - mondta az egyik francia rádióállomásnak.