Vágólapra másolva!
Hat hónap kihagyás után ismét teljes értékű edzésmunkát végez Henrik Larsson, a spanyol labdarúgó-bajnokságban listavezető FC Barcelona svéd csatára.

A Celtic Glasgowtól tavaly nyáron Barcelonába igazolt támadó novemberben, a Real Madrid ellen 3-0-ra megnyert rangadón szenvedett sérülést. Akkor az első vizsgálatoknál még úgy tűnt, porcproblémák miatt hat hét pihenő vár rá, a műtét során azonban kiderült, a térdszalagjai is komolyan megrongálódtak.

"Nagyon boldog vagyok. Az elmúlt időszakban napi kétszer végeztem fizioterápiás gyakorlatokat, minden hetemet csak ez töltötte ki, amit nagyon nehezen viseltem. Most azonban örülök, hogy ismét együtt edzhetek a többiekkel" - nyilatkozta a csatár.

Larsson egy évre írt alá a katalán klubhoz, amely sérülése után néhány nappal 2006-ig hosszabbított vele.

Részben a Primera Divisiónhoz kapcsolódó hír, hogy az Arsenalt erősítő Ashley Cole idén biztosan nem lesz a Chelsea labdarúgója, miután a londoni klub megegyezett az Athletic Bilbao balhátvédjével, Asier Del Hornóval.

A 24 éves, gólerős baszk hátvéd négy évre kerül a londoniakhoz, heti fizetése 60 ezer font lesz. A fejjel és lábbal is "veszélyes" spanyol válogatott futballistáért 12 milliót fizet a Chelsea.

Néhány héttel ezelőtt a brit sajtó napokon át foglalkozott azzal, hogy a Chelsea a szabályokkal ellentétben először Cole-t kereste meg, s nem az Arsenalt. A szövetség vizsgálatot is indított, a döntésre még várni kell.