Vágólapra másolva!
Az élvonalban maradásért küzdő, ám az UEFA-kupában az elődöntőig menetelő AC Parma vezetősége 50 millió euróban határozta meg az olasz futball egyik legnagyobb reménységének tartott Alberto Gilardino vételárát.

A 22 éves csatár áprilisban jelentette be, hogy az idény végén elhagyja jelenlegi csapatát, és helyi sajtóértesülések szerint az AC Milan, a Juventus, a Chelsea és a Real Madrid máris bejelentkezett érte.

"Adriano tavaly 50 millió euróért került az Interbe, s Gilardino jobb mutatókkal rendelkezik nála, így szó sem lehet arról, hogy kevesebbért váljunk meg tőle" - jelentette ki az egyesület illetékese.

Gilardino az előző szezonban 23 találattal az ukrán Andrij Sevcsenko (AC Milan) mögött második lett az olasz bajnokság góllövőlistáján, s a tavaly júniusi U21-es Európa-bajnokságon elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Olaszország megnyerte a tornát.

A támadó a mostani bajnokságban három fordulóval a befejezés előtt 22 találatnál jár, ezzel Cristiano Lucarellivel (Livorno) holtversenyben vezeti a mesterlövészek rangsorát.