Vágólapra másolva!
A Juventus nyerte a Bajnokok Ligája-döntőbe jutott AC Milan elleni szuperrangadót, s ezzel három fordulóval az olasz labdarúgó-bajnokság vége előtt hárompontos előnyre tett szert címvédő riválisával szemben.

Az előzetes kezdőcsapatokhoz képest nem sokat változtattak az edzők, a Milanban Ambrosini és Crespo végül a padra került, helyettük Seedorf és Tomasson kezdett, a Juventusnál Capello végül maradt a kétcsatáros felállásnál, Trezeguet és Del Piero alkotta az ékpárt.

A várakozásnak megfelelően nem ugrottak egymásnak a csapatok, mindkét gárda a fegyelmezett játékot helyezte előtérbe, a kapuk elé nem igazán jutottak el, vagy ha igen, akkor a beívelést a védelmek hatástalanították. Az első lehetőség Sevcsenko előtt adódott, az ukrán kilépétt középen, elvitte Buffon mellett a labdát, de kisodródott, és beadásába beleért a Juve kapusa.

A torinóiak első helyzete egyből gólt eredményezett: Del Piero forgatta meg Gattusót a bal oldalon, elsőre beleléptek a beadásába, másodjára ollózva húzta középre a labdát, és Trezeguet úgy fejelt a kapuba, hogy a kivetődő Dida csak beleütni tudott a labdába, ami a hálóba csorgott (0-1).

A Milan többet birtokolta a labdát, de nem tudta feltörni a tömörülő Zebrák védelmét, sőt újra a vendégek veszélyeztettek, Del Piero ballábas lövése kijött Didáról, de másodszorra megfogta azt a brazil hálóőr.

A szünetben Ancelotti cserélt, Serginhót hozta be Pirlo helyére. Támadnia kellett az első félidőben haloványan játszó piros-feketéknek, és jöttek is előre, a legveszélyesebb kísérlet Cafú nevéhez fűződött, akinek éles szögből elengedett lökete elment keresztbe a kapu előtt.

Aztán Inzaghi is beszállt Tomasson helyett, és szinte egyből ziccerbe került Sevcsenko passza után, de a kivetődő Buffon combját találta el, majd a kipattanót nem tudta begyötörni a bevetődő Zambrotta miatt. A Juventus sem csak a védekezésre koncentrált, Trezeguet emelt középre a 62. percben, de Emerson ballal az oldalhálóba emelt.

Aztán Del Piero majdnem megszerezte a második vendéggólt, de csúsztatása a lécen csattant. Sevcsenko is fejjel próbálta bevenni Buffon kapuját, de Serginho beadása után fölé bólintott. Negyedórával a vége előtt Cafú reklamált tizenegyest, Zambrotta húzta a brazil mezét, de Collina nem fújt.

Később újabb büntetőgyanús szituáció alakult ki, de a játékvezető "nem kegyelmezett meg" a BL-döntőre - is - készülő Milanon. A vendégcsapat a második játékrészben szinte csak a védekezésre koncentrált, s "életveszélyes" taktikája bevált (Buffon még az utolsó pillanatokban is többször góltól mentette meg együttesét), így kézzel fogható közelségbe került számára a bajnoki cím.

Az élcsoport többi tagja közül a harmadik Internazionale, valamint az Udinese és a Sampdoria is győzött. Utóbbi két gárda hatalmas harcot vív a negyedik BL-indulást érő hely eléréséért, a gólkülönbség egyelőre az udineiek malmára hajtja a vizet.

Szintén parázs csata folyik az alsóházban: a Parma az AS Roma elleni 2-1-es sikerével szinte bizonyosan kivívta a bennmaradást, ráadásul pontszámban utol is érte a fővárosiakat. A középmezőnyben tanyázó Livorno az elmúlt fordulóban - Parmában - 4 gólt szerzett, ami még a pontszerzéshez is kevés volt (6-4-re nyertek Gilardinóék), ezúttal pedig a hazai pályán lőtt 3 gól volt "felesleges". Az immáron 16. Siena ugyanis hatszor vette be a vendéglátók kapuját, akik így két meccs alatt egytucatot kaptak...

A még - okkal - reménykedő Fiorentina Veronában verte 2-1-re a Chievót, s meg is előzte azt, az Inter ellen elbukó (0-3) Brescia viszont egyre kilátástalabb helyzetbe kerül. Sőt, Roby Baggio csapata akár még utolsó is lehet, minthogy az Atalanta két vállra fektette a Messinát.

Serie A, 35. forduló:
AC Milan - Juventus 0-1 (0-1)
v.: Collina
Milan: Dida - Cafú, Nesta, Stam, Maldini - Gattuso, Pirlo (Serginho, 46.), Seedorf (Ruí Costa, 66.) - Kaká - Sevcsenko, Tomasson (Inzaghi, 55.).
Juventus: Buffon - Pessotto, Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi (Birindelli, 60.), Emerson, Appiah (Blasi, 80.) - Nedved - Del Piero, Trezeguet (Zalayeta, 76.).
gól: Trezeguet (28.)

Atalanta - Messina 2-1 (0-1)
gól: Adriano (48.), Bernardini (53.), illetve Zampagna (37.)

Brescia - Internazionale 0-3 (0-0)
gól: Martins (55., 66.), Vieri (90.)

Cagliari - Palermo 0-0

Chievo - Fiorentina 1-2 (0-1)
gól: Mandelli (86.), illetve Miccoli (43.), Bozsinov (79.)

Lazio - Udinese 0-1 (0-0)
gól: Iaquinta (65.)

Livorno - Siena 3-6 (1-2)
gól: Luccarelli (35. - 11-esből, 55.), Colombo (72.), illetve Argilli, 15., Chiesa (38.), Vergassola (53., 60.), Maccarone (62., 81.)
kiállítva: Galante (18., Livorno)

Parma - Roma 2-1 (0-1)
gól: Morfeo (63.), Gilardino (79., 11-esből), illetve Cassano (4.)

Reggina - Bologna 1-1 (1-1)
gól: Estevez (32.), illetve Bellucci (16.)

Sampdoria - Lecce 3-0 (2-0)
gól: Diana (23.), Kutuzov (32.), Edusei (87.)