Vágólapra másolva!
A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) kategorikusan cáfolta azt a lapértesülést, mely szerint Ronaldinho, az FC Barcelona futballistája nem játszik a június 15-én kezdődő németországi Konföderációs-kupán.

"Egyetlen egészséges játékos sem fog hiányozni a brazil csapatból. Egyelőre egyik klubtól sem kaptunk ilyen jellegű kérést. Mindenképpen a lehető legerősebb alakulattal szeretnénk nekivágni a Konföderációs-kupának" - áll a CBF hivatalos közleményében.

A Der Spiegel című német lap írta szombaton, hogy Ronaldinho nem lesz ott a kupán. A magazin úgy értesült, hogy a csatár a klubja kérésére és a dél-amerikai ország szövetségének beleegyezésével hagyja ki a tornát. A katalánok az újság értesülése szerint azért "kérték ki" Ronaldinhót, mert július elején-közepén japán túrán vesznek részt, s ez csak abban az esetben kecsegtet nagy bevétellel, ha a szigetországban rendkívül népszerű játékos is a csapattal tart.

A Konföderációs-kupán a világbajnoki címvédő brazilok mellett a házigazda Németország, valamint Ausztrália, Argentína, Tunézia, Görögország, Japán és Mexikó lép pályára.