Vágólapra másolva!
A labdarúgóvilág legelismertebb szaklapjai közé tartozó France Football kimutatása szerint a játékosok között David Beckham, míg az edzők között Jose Mourinho keres a legjobban, legalábbis az összbevételt tekintve.

A Real Madrid angol válogatott középpályásának fizetése ugyan nem a legmagasabb, de a reklámokból és az úgynevezett image-jogok értékesítéséből származó jövedelemmel együtt már az élre kerül. A magazin úgy tudja, hogy Beckham - aki hétfőn ünnepelte 30. születésnapját - mintegy 25 millió fontot keresett az elmúlt hónapokban.

A klasszis éves fizetése (6,4 millió font) megegyezik Zinédine Zidane és Ronaldo bérével. A brazil csatárfenomén összesen 19,6, míg a francia zseni 13 milliós összbevételre tett szert. Így a Real Madrid triója került a France Football listájának "dobogójára".

Érdekesség, hogy csak a bért figyelembe véve Frank Lampard (Chelsea) végzett az élen 7,6 millióval, de a reklámtevékenységből "minimális" haszna volt, így 9,4 millióval a hatodik a France Football rangsorában. Negyedik lett Christian Vieri (Internazionale, 12 millió), míg ötödik Alessandro Del Piero (Juventus, 9,5 millió).

Az FC Portóval tavaly Bajnokok Ligáját is nyerő Mourinho 2004 nyara óta a Chelsea-nél tevékenykedik, s ez idő alatt a bónuszokkal együtt 7,5 millió font ütötte a markát. A bevétel még növekedhet is a közeljövőben, ha a londoniak elhódítják a Bajnokok Ligáját. A prémium nyilvánvalóan nagyon magas lesz az orosz multimilliárdos, Roman Abramovics klubjánál.

Az edzőknél egyoldalú az élcsoport, mert a Mourinho mögötti trió is Angliában dolgozik. Második Sir Alex Ferguson (Manchester United, 6 millió), harmadik Sven-Göran Eriksson (szövetségi kapitány, 5,8 millió), míg negyedik Arsene Wenger (Arsenal, 4,4 millió) lett.