Vágólapra másolva!

Freddy Ternero visszatér a perui kispadra

Freddy Ternero váltja a perui labdarúgó-válogatott élén a fizetése nyilvánosságra hozatalát nehezményező, s ezért a múlt kedden távozó brazil Paulo Autorit.

A hivatalos bejelentésre még nem került sor, de a legutóbb a Cienciano de Cusco élvonalbeli csapatánál tevékenykedő tréner már megállapodott a szövetség elöljáróival, így a 2006-os németországi világbajnokságra selejtező sorozat hátralévő mérkőzésein ő dirigálja a dél-amerikai ország együttesét.

A szövetségi kapitányi posztot egyébként korábban is betöltötte már, 1997-ben az ő vezetésével lett negyedik a válogatott a Copa Americán. Brazil elődje az után mondott le, hogy a sajtó kiszivárogtatta fizetésének összegét.

A szakember szerint kedvezőtlen színben tüntette fel őt, hogy kitudódott: havi 40 ezer dollárt (nyolcmillió forint) tesz zsebre, ráadásul - szerinte - a média mindezt úgy tálalta, hogy az együttes teljesítménye nem arányos az ő juttatásával.

A közös megegyezéssel szerződést bontó edző megítélését az is rontotta, hogy a közelmúltban nem volt hajlandó tanúvallomást tenni az illetékes limai parlamenti bizottság előtt egy vizsgálat kapcsán, amely a futballszövetség illegális pénzügyi akcióit hivatott feltárni.

A perui válogatott öt fordulóval a vége előtt a hetedik helyen áll a tízcsapatos dél-amerikai selejtezőcsoportban. A németországi világbajnokságon való részvételre az első négy jogosult közvetlenül, az ötödik helyezett pótselejtezőre kényszerül Óceánia legjobbjával.