Vágólapra másolva!
A hétvégi topliga-fordulókban másfél aranyérem sorsa már eldőlhet: a papírforma szerint a Chelsea legyőzi a Boltont, s ötven év után ismét bajnoki elsőséget ünnepelhet, míg a Bayern München ha matematikailag még nem is, de szinte biztosan az élen végez egy esetleges kaiserslauterni sikerrel.

Szombat késő délután eldőlhet az aranyérem sorsa az angol labdarúgó-bajnokságban, a BL-elődöntős Chelsea ugyanis behozhatatlan előnyre tehet szert a második helyen álló Arsenallal szemben.

A londoni Kékek azonban nem számíthatnak könnyed kilencven percre, hiszen a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő 4. helyért küzdő Bolton Wanderershez látogatnak. Jose Mourinho vezetőedző csapata, a Chelsea szerdán csalódást keltő, gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán az FC Liverpool elleni BL-elődöntőben. Lampardék kissé tompán futballoztak, s emiatt egyáltalán nem biztos, hogy szombaton bajnokot avatnak a Premier League-ben.

A listavezető nem számíthat a sérült Damien Duff és Arjen Robben játékára, ennek ellenére abszolút esélyese a párharcnak.

Ha a Chelsea döntetlent játszik a Boltonnal, akkor hétfő késő estig várnia kell a "megkoronázására". Az Arsenal ugyanis akkor lép pályára a bennmaradásért küzdő, s ebben Gera Zoltán hathatós segítségét élvező West Bromwich Albionnal. Arséne Wenger gondját az Aranycipő-várományos Thierry Henry sérülése jelenti

A negyedik BL-helyért a Bolton mellett az Everton és a Liverpool küzd, a városi riválisok közül előbbi a Fulham otthonában, utóbbi az Anfield Roadon, a Middlesbrough ellen lép pályára.

A kiesés elkerüléséért folytatott harcban az utolsó előtti Norwich a sereghajtó Southampton otthonában próbál pontokat szerezni, míg a Királyt és Torghellét is soraiban tudó Crystal Palace Newcastle-ben vendégszerepel.

(MTI)/[origo]