Vágólapra másolva!
A Bundesliga 30. fordulójának vasárnapi mérkőzésein a Bayer Leverkusen hazai pályán 2-1-re győzött a Werder Bremen ellen, míg az alsóházi csapatok csatáján a Nürnberg és a Mönchengladbach gól nélküli döntetlenre végzett.

A hétközi kupabúcsú után a bajnokságban próbált meg vigasztalódni a bajnok Werder Bremen, de már a 3. percben hátrányba került Leverkusenben, Stalteri és Ernst szerencsétlenkedtek a saját térfelükön, Freierhez került a labda, aki Berbatovhoz passzolt, a bolgár csatár Krzynowek elé tálalt, aki bal külsővel szépen elpasszolt Reinke mellett.

Berbatov a 19. percben maga is gólt szerezhetett volna, de hiába állt szemtől szembe a brémai kapussal, flegmán Reinke kezébe emelt. Babic nem követte el ugyanezt a hibát, Castro passza után ugyanis két társával nyargalhatott a Werder kapuja felé, és 15 méterről a bal sarokba gurított.

Egy perccel később szépített a bajnok, Klose beadását Roque Junior felfejelte, Butt megpróbálta lehúzni, de a brazil bekktől nem fért a labdához, Klose pedig túlugrott mindenkit és az üres kapuba bólintott. Sőt, kis híján egyenlített a brémai gárda, Micoud indítása után Roque Junior luftot rúgott, Klasnic középre lőtte a labdát, de Klose óriási ziccerben a reklámtáblát célozta meg. Talán, ha fejre jön a labda...

A második félidőben is a Werder állt közelebb a gólhoz, de Butt tette a dolgát, előbb Jensen bombáját segítette a léc fölé, aztán Klose, majd Klasnic nem túl komoly kísérletét védte, a végén pedig Ismael is segített neki, mert 7 méterről a kapu mellé fejelt, így maradt a Leverkusen-diadal. Lisztes Krisztián a kiaspadon izgulta végig a mérkőzést.

Nürnbergben egyik félidőben sem láthattak gólt a nézők, ami azt jelenti, hogy egyik gárda sem tudott igazán eltávolodni a kiesőzónától, bár a 'Gladbach lényegesen nehezebb helyzetben van, mert mindössze két pont választja el a Bochumtól, míg a Nürnberg hat pontra van a Ruhr-vidékiektől.

Bundesliga, 30. forduló:
Bayer Leverkusen - Werder Bremen 2-1 (2-1)
gól:
Krzynowek (3.), Babic (37.), illetve Klose (38.)

Nürnberg - Borussia Mönchengladbach 0-0