Vágólapra másolva!
Király Gábor és Torghelle Sándor csapata, a kiesés ellen küzdő Crystal Palace egygólos győzelmet aratott a Bajnokok Ligája-elődöntős FC Liverpool felett az angol labdarúgó Premier League 35. fordulójában.

A bajnoki hajrá közeledtével a Premier League két jelenleg legaktuálisabb alapkérdése a következő: mikor kezdheti ünnepelni bajnoki címét a toronymagasan vezető Chelsea, illetve mely csapatok kezdhetnek készülődni a másodosztály következő szezonjára? A 35. forduló szombati játéknapjának kora délutánján a BL-elődöntőre készülő Chelsea mindenesetre megtette a magáét, hiszen hazai pályán - ha a vártnál kicsit talán nehezebben is - legyőzte a kiesés ellen küzdő, bár mostani veresége ellenére minden bizonnyal megmenekülő Fulhamet.

Ez azt jelenti, hogy ha az Arsenal hétfőn nem tudja megverni a Highburyben a Tottenhamet, akkor Abramovics csapata a klub történetének második bajnoki címét ünnepelheti. Ez a jelek szerint egyébként mindenképpen bekövetkezik, a Chelsea-nek ugyanis - Ágyúsok ide vagy oda - mindössze két pontra van szüksége az aranyéremhez a hátralévő négy mérkőzésén.

A másik, közvetlenül ebéd után rendezett összecsapáson az Everton Ferguson hajrábeli pontjával mentett pontot a Birmingham City ellen, így tovább élnek a Stolverkosok reményei a BL-selejtezőt érő negyedik hely megszerzésére.

A Crystal Palace győzelme a Liverpool felett kétségtelenül a játéknap legnagyobb meglepetése, ennek ellenére nem igazán járt jól, aki végignézte ezt a találkozót, különös tekintettel az első félidőre. A Chelsea-vel a jövő héten Bajnokok Ligája-elődöntőt játszó Liverpool nagyon gyenge produkciót nyújtott, s csak a meccs hajrájában tudott kisebb nyomást gyakorlolni Király Gábor kapujára. A magyar válogatott játékos azonban mindvégig magabiztosan őrizte hálóját, s egy nagy bravúrt is bemutatott. Torghelle Sándor nem kapott játéklehetőséget. A Crystal Palace 1992. óta először győzte le a Liverpoolt, amivel a bennmaradást érő 17. helyre lépett előre a tabellán.

Gera Zoltán együttesének, a szintén élvonalbeli tagsága meghosszabbításáért harcoló West Bromwich Albionnak nem sikerült ilyen jól a szombat, a birminghami gárda ugyanis simán kikapott Middlesbrough-ban, s ezzel ismét kieső helyen áll. A magyar játékmestert a 79. percben lecserélték.

Eldőlt, hogy a másodosztályban éllovas Sunderland együttese már biztosan tagja lesz a Premier League következő idényének. A csapat - amely 2003-ban búcsúzott az élvonaltól - szombaton 2-1-re nyert, s ezzel 88-ra növelte pontjainak számát, így a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül már nem végezhet a másodiknál rosszabb helyen a tabellán, azaz biztos feljutó.

Premier League, 35. forduló:
Crystal Palace - FC Liverpool 1-0 (1-0)
CP:
Király - Sorondo, Hall, Popovic, Granville - Routledge, Leigertwood, Riihilahti, Hughes - Soares (Watson, 90.), Johnson.
Liverpool: Dudek - Carragher, Hyypiä, Pellegrino (Riise, 54.) - Finnan, Welsh, Gerrard, Traore (Cissé, 69.), Le Tallec - Morientes, Baros (Potter, 37.).
gól: Johnson (34.)

Chelsea - Fulham 3-1 (1-1)
gól:
J. Cole (17.), Lampard (64.), Gudjohnsen (87.), illetve Collins (41.)

Everton - Birmingham City 1-1 (0-1)
gól:
Ferguson (86.), illetve Heskey (5.)

Aston Villa - Bolton Wanderes 1-1 (1-0)
gól:
Hierro (26., öngól), illetve Speed (53.)

Blackburn Rovers - Manchester City 0-0

Middlesbrough - West Bromwich Albion 4-0 (3-0)
gól:
Németh (27., 37.), Hasselbaink (33.), Downing (90.)

Norwich City - Charlton Athletic 1-0 (0-0)
gól:
M. Svensson (88.)