Vágólapra másolva!
A címe megvédéséért harcoló, BL-elődöntős AC Milan könnyedén győzött a vendég AC Parma ellen az olasz labdarúgó-bajnokságban. A múlt vasárnap a Milant, hétközben pedig az AS Romát megverő Siena ezúttal kikapott hazai pályán az Udinesétől.

Kezdettől nagy mezőnyfölényben játszott a Milan az idegenben az egyik leggyengébb mutatóval rendelkező AC Parma ellen. A 34. percben Ruí Costa 30 méteres lövését Frey még kivédte, a védelem azonban képtelen volt felszabadítani, így Kaká öt méterről bombázhatta a labdát a hálóba.

A szünet után már helyzetekben, illetve újabb gólokban is megmutatkozott a milánóiak fölénye, előbb Seedorf, Sevcsenko és Tomasson puskázott el egy-egy lehetőséget, majd a másik oldalon Pisanu veszélyeztett.

A 62. percben Kaká szerzett labdát a félpályánál, Sevcsenko végignyargalt jobb oldalon, középre adásából Tomasson középen nyolc méterről vette be a kaput. A 70. percben Sevcsenko lövésébe léptek bele a pármaiak, vesztükre, mert a jobb oldalon érkező Cafú futtából, 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, és kilalakította a 3-0-s végeredményt.

Serie A, 33. forduló:
AC Milan - AC Parma 3-0 (1-0)
gól:
Kaká (34.), Tomasson (62.), Cafú (70.)

Siena - Udinese 2-3 (1-1)
gól:
Maccarone (9.), Taddei (57.), illetve Di Michele (6. ,53.), Iaquinta (66.)

Most a Milan szerezhet előnyt a versenyfutásbanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050422hetfon.html?pIdx=2