Vágólapra másolva!
Pontot szerzett ugyan a kimondva-kimondatlanul BL-szereplésre hajtó Bolton otthonában a kiesés ellen hadakozó Southampton, mégis könnyen lehet, hogy semmit sem ér majd a végelszámolásnál a Premier League 34. fordulójában elért bravúros döntetlen: a Szenteknek most már nyerniük kellene a meccseiket. A keddi játéknap másik összecsapásán a Middlesbrough Zenden utolsó percben szerzett góljával mentett pontot hazai pályán a Fulham ellen.

Joggal merül fel a kérdés, miért ily csekély értékűnek tetsző Harry Redknapp csapata számára a Reebok-stadionban elért döntetlen? Az egy pont begyűjtésével a Southampton elkerült ugyan a kieső helyekről - pontszámban beérte, jobb gólkülönbségének köszönhetően pedig megelőzte a West Bromwich Albiont -, azonban a WBA két meccsel kevesebbet játszott, ráadásul vesztett pontok tekintetében még a Crystal Palace is jobban áll Phillipséknél.

Így tehát szerdán akár mindkét magyar érdekeltségű csapat előzheti a Sotont, ehhez azonban Király Gábor Kristálypalotájának a Blackburn - nem lesz egyszerű -, míg Gera Zoltán WBA-jának a Tottenham - ez sem lesz sétagalopp - otthonában kell sikerrel szerepelnie.

A másik keddi mérkőzésen a Middlesbrough Zenden hajrábeli tizenegyesével mentett pontot otthon a Fulhammel szemben, így mind nehezebben elképzelhető, hogy a Boróval a következő szezonban is találkozhatunk a nemzetközi kupaporondon (nem lehetetlen, ehhez azonban olyan hajrát kellene kivágnia Steve McLaren fiainak, ami a csapat 2005-ös teljesítményét nézve nehezen elképzelhető).

A Craven Cottage-en viszont nyugodtan hátradőlhettek volna, ha a londoniak kihúzzák kapott gól nélkül, azonban így sem valószínű, hogy a Fulham belekeveredne a kiesés elleni küzdelem sűrűjébe.

Premier League, 34. forduló:
Bolton - Southampton 1-1 (1-0)
gól:
Jannakopoulosz (25.), illetve Phillips (69.)

Middlesbrough - Fulham 1-1 (0-0)
gól:
Zenden (90., tizenegyesből), illetve McBride (82.)