Vágólapra másolva!
Csütörtökön ismét az UEFA-kupa kerül előtérbe, a második számú európai kupasorozatban már a négy közé jutás a tét. A Villarreal és az Austria Wien az Alkmaar, illetve a Parma otthonában szeretné kiharcolni a továbbjutást, a Sporting egygólos hátrányból indul a Newcastle ellen, míg az Auxerre-nek csodára lenne szüksége a 4-0-ra elveszített moszkvai odavágó után a CSZKA ellen.

Egy héttel ezelőtt az AZ Alkmaar meglepetésre idegenben győzte le 2-1-re a Villarrealt, ami azért is volt váratlan, mert korábban minden csapat üres kézzel távozott az El Madrigal-stadionból, sőt még gólt sem kapott otthon a spanyol gárda.

Jose Mari és társai eddig nem szenvedtek vereséget vendégként, holott Rómában, Belgrádban és Kijevben is vizitáltak, igaz, most a döntetlen a kiesést jelentené. Manuel Pellegrini ismét számíthat a jobbhátvéd Javi Ventára, és a belső védő Quique Alvarezre, Diego Forlán azonban már játszott ebben az idényben kupameccset a Manchester United színeiben, így nem segíthet társain.

Az Alkmaar győzelme azért is volt meglepő, mert a hollandok nincsenek lehengerlő formában a hazai pontvadászatban, és úgy néz ki, hogy a szezon felénél még elérhetőnek tűnő bajnoki cím már elúszott. Éppen ezért Co Adrianse tanítványai az UEFA-kupában szeretnék kárpotólni magukat, és erre jó esélyük nyílik, mert Kromkamp, De Cler és Mathijsen is felépült sérüléséből.

A Parma épp ellentétes utat járt be, mint az Alkmaar, az olaszok szenvedtek a Serie A-ban, de az utóbbi hetek eredményeinek hála elkerültek a kiesőhelyről, emellett pedig megalkuvás nélkül menetelnek a nemzetközi porondon.

Az Austria Wien ellen Bécsben elért döntetlen után Gilardinóék hazai pályán elvben nyeregben vannak, de figyelmeztető jel lehet, hogy az osztrákok az előző két körben az otthoni iksz után verték ki a Bilbaót és a Zaragozát. A Parmában Grella és Marchionni sérült, Dessena eltiltott, Bettarini viszont újra játékra jelentkezett.

Az Austriában Didulica eltiltása miatt ismét Sáfár Szabolcs áll majd a kapuban, Janocko sem hadrafogható, az eddig öt gólt szerző Sionko azonban leküzdötte az influenzát, úgyhogy a hétvégi bajnokit kihagyó Wagner és Dheedene társaságában ott lesz a pályán.

A Sporting egygólos hátrányból indul a Newcastle ellen, azonban a luzitánok nem számíthatnak az első számú gólfelelősre, a brazil Liedsonra. A 27 éves csatár nyolc gólt vágott eddig a sorozatban, de "besárgult" az odavágón, ennek ellenére José Peseiro bízik a többi játékosában, és abban, hogy a támadójátékuk gólokat eredményez majd.

Hugo, Tiago és Enakarhire biztos nem lehet részese a mérkőzésnek, és a csapatkapitány Pedro Barbosa szereplése is kérdéses. A másik gólgyáros, a tizenegy találatnál járó Alan Shearer úgy véli, hogy a portugálok nem fognak nekik esni, és mindenképpen nagy előny, hogy az első meccsen nem kaptak gólt. Given kapus fájlalja a csípőjét, így Harper helyettesítheti, Bramble sérvműtétje után visszatér, és a Tottenham ellen pihenő Dyert is bevetheti Grame Souness.

A leglefutottabb párharcnak az Auxerre-CSZKA Moszkva meccs tűnik, az oroszok ugyanis 4-0-ra nyertek az első meccsen, ráadásul a franciák a hétvégi bajnokin a nem túl félelmetes Ajacciótól is négyet kaptak, igaz, háromszor ők is beköszöntek a korzikaiaknak. Guy Roux, az Auxerre "örökös" edzője a csodában bízik, és úgy nyilatkozott, hogy ugyanúgy reménykedik a továbbjutásban, mint ahogy a lottósorsoláskor szokott, hogy ő nyeri meg a főnyereményt...

A moszkvaiaknál Berezuckij eltiltott, és az oroszok elszántságát jól példázzák a bosnyák Elvir Rahimic szavai, aki azt mondta, hogy nem szeretnék, ha úgy emlékeznének rájuk a meccs után, hogy ez volt az a csapat, amely képes volt kiesni négygólos előnyről.