Vágólapra másolva!
Technikai gondokra hivatkozva Darko Canadic főtulajdonos kedd estig nem fizette ki adósságának beígért részét a békéscsabai labdarúgóknak, így Pajkos János egyelőre nem vezetőedzője az Arany Ászok Ligában szereplő csapatnak.

A tréner szerda 8.30-ig adott haladékot, ha a bosnyák-horvát üzletember addig sem fizet, akkor a pro-licences tréner visszautazik Debrecenbe. Szerdán újabb bajnoki forduló következik, s amennyiben Pajkos nem ül a kispadra, ismét Jakab Péter dirigálja majd az együttest.

Hétfőn még úgy tűnt, hogy nem lesz akadálya Pajkos viharsarki szerepvállalásának.

"Azt mondhatom, 99 százalék, hogy szerdán, a békéscsabaiak Győr elleni hazai mérkőzésén már én ülök a kispadon. Az Előre FC Kft. főtulajdonosával, Darko Canadiccal szóban mindenben megegyeztünk. Az én kérésem az volt, adja írásba, hogy kedden az adósságok egy részét törleszti a labdarúgók felé, a többit pedig a hónap közepéig rendezi. Az erről készült megállapodást faxon elküldték nekem, ezért mondtam igent a felkérésre" - mondta akkor Pajkos.

A viharsarki klubnál öt hónapja nem kaptak bért a labdarúgók, edzők és a technikai személyzet tagjai, ráadásul nyolc játékos feljelentette az egyesületet, s a liga döntése értelmében mindannyian szerződést bonthatnak és távozhatnak az együttestől. Öten ezt már meg is tették, többek között ez is oka volt annak, hogy Dajka felmondott.