Vágólapra másolva!
Az idény végén befejezi labdarúgó-pályafutását Franck Leboeuf, aki a francia válogatottal 1998-ban világ-, 2000-ben pedig Európa-bajnok volt.

"Itt egy karrier vége. Azt hiszem, elhasználtam már magamból mindent, ami futball. Fizikálisan legalábbis" - válaszolt egy, a jövőjét firtató kérdésre az egyik francia kereskedelmi rádióban a jelenleg Katarban játszó védő.

A 37 éves Leboeuf 50 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, utoljára 2002. június 6-án az uruguayiak elleni világbajnoki mérkőzésen jutott szóhoz.

Katarba, az al-Szaadhoz 2003-ban szerződött, majd az al-Vakrához igazolt. Pályafutása csúcsán a Chelsea alkalmazásában állt, de játszott a Lavalban, a Strasbourgban és az Olympique Marseille-ben is.

Elhatározása azt jelenti, hogy már a kilencedik játékos fejezi pályafutását az 1998-ban vb-aranyérmes alakulatból. Korábban Didier Deschamps, Laurent Blanc, Bernard Lama, Lionel Charbonnier, Alain Boghossian, Stéphane Guivarc'h, Emmanuel Petit és Christophe Dugarry hagyott fel a futballal.