Vágólapra másolva!
Adem Kapic, a Ferencváros szlovén válogatott labdarúgója visszavonta a klub tartozásai miatt tett feljelentését a ligánál.

"Alaposan végiggondoltam mindent, s végül arra jutottam, hogy nem lenne igazságos, ha miattam azok bűnhődnének, akik semmiről sem tehetnek. Egy esetleges pontlevonással veszélybe kerülhetne a nemzetközi kupaszereplés, ami a csapattársaimnak és a szurkolóinknak jelentene komoly büntetést" - mondta a klub hivatalos honlapján a védekező középpályás.

Kapic hozzátette, hogy nem végleg vonta vissza a feljelentést, csak a hónap végéig felfüggesztette, mivel a vezetők azt ígérték, még áprilisban elkezdik törleszteni a csak prémiumokból felhalmozódott, a játékosok felé fennálló közel 200 millió forintra rúgó tartozásokat.

Kapic jelenleg a juniorokkal edz, s Tepszics Ignác sportigazgató szerint ez nem is változik meg, amíg a ligától hivatalos értesítést nem kap a klub a feljelentés visszavonásáról. "Kapic egyébként nem kizárólag a feljelentés miatt került a tartalékcsapathoz. A játékos az utóbbi időben rengeteg edzést kihagyott, vagy kisebb sérülései miatt nem végzett teljes értékű munkát" - jegyezte meg az ftc.hu-nak a sportvezető. A több sajtóorgánumban megjelent hírrel ellentétben a patinás fővárosi egyesület semmilyen jogi lépést nem tett a játékos ellen.