Vágólapra másolva!
Csütörtökön délután megegyezett egymással az eddig tisztázatlan anyagi ügyekben a labdarúgó Arany Ászok Ligában szereplő Békéscsabai Előre FC Kft. főtulajdonosa, Darko Canadic és a két héttel ezelőtt, a szerződésben foglaltak nem teljesítése miatt felmondott Dajka László vezetőedző.

A viharsarki klubnál öt hónapja nem kaptak bért a labdarúgók, edzők és a technikai személyzet tagjai, ráadásul nyolc játékos feljelentette az egyesületet, s a liga döntése értelmében mindannyian szerződést bonthatnak és távozhatnak az együttestől. Öten ezt már meg is tették, s többek között ez is oka volt annak, hogy Dajka felmondott.

Az átmeneti időszakban Jakab Péter irányította a tréningeket, de ő csak A licenccel rendelkezik, ezzel egy idényben mindössze négyszer ülhet le a kispadra, s ezt a "keretet" már kimerítette.

A tervek szerint szombaton - amikor a csapat a Matáv-Sopronhoz látogat - már Herédi Attila irányítja majd az Előre FC Békéscsabát. A szakember éppen ezekben a napokban végzi a pro-licences tanfolyamot. A Békéscsaba jelenleg a 15., azaz utolsó előtti a tabellán.