Vágólapra másolva!
Megszületett a német bundabotrány első ítélete: a szövetség (DFB) július 31-ig eltiltotta Thijs Waterinket, a területi bajnokságban szereplő SC Paderborn labdarúgóját, aki 10 ezer eurót vett át az élvonalbeli Hamburger SV elleni kupamérkőzés előtt.

A DFB sportbírósága sportszerűtlen magatartással és passzív megvesztegetéssel indokolta döntését.

Az augusztus 21-i meccs óriási meglepetésre 4-2-es hazai győzelemmel végződött úgy, hogy az ügyben főszereplő Robert Hoyzer játékvezető két 11-est is ítélt a kiscsapat javára, az egyiket éppen a kapitány Waterink műesése okán.

A holland hátvéd a botrány kirobbanásakor tagadta, hogy előre szólt volna a pénzről társainak, és közölte, hogy csak a meccs másnapján adott nekik fejenként 500 eurót. A korábban beismerő vallomást tett Hoyzert további öt összecsapás végeredményének befolyásolásával vádolják.

Elengedték a német bundabotrány gyanúsítottjátsportfocivilag20050406elengedtek.htmlSzabadlábon a bundabotrány egyik gyanúsítottjasportfocivilag20050321szabadlabon.htmlEgy focistát is letartóztattak a német bundabotránybansportfocivilag20050311egyfocistat.htmlNémet bundabotrány: újabb bírót vettek őrizetbesportfocivilag20050310nemet.html