Vágólapra másolva!
A Premier League szombati játéknapjának szenzációja Thierry Henry mesterhármasa lehetett volna, ám senki sem az Arsenal francia zsenijének triplájáról beszél, hanem egy példátlan verekedésről: a Newcastle-Aston Villa (0-3) mérkőzés hajrájában a hazaiak két játékosa, a válogatott Kieron Dyer és Lee Bowyer egymásnak esett, a verekedésben Bowyer meze szét is szakadt; végül játékostársaik, illetve Gareth Barry, a Villa második és harmadik góljának szerzője választotta szét őket.

Amikor a balhé a nyolcvanadik percben kitört, már tíz főre fogyatkozott a Newcastle, ugyanis a csereként beállt Stephen Taylort szándékos kezezés miatt hét perccel korábban kiállította a bíró; Taylor Darius Vassell gólba tartó labdáját ütötte ki. A tizenegyest Barry értékesítette, miként a 80. percben megítélt újabb büntetőt is.

Ezt követően kezdett el Dyer és Bowyer "szólózni" a kezdőkörben. Miután szétválasztották őket, Knight játékvezető őket is az öltözőbe küldte a 82. percben, így a "Szarkák" nyolc emberrel fejezték be a számukra szégyenteljes találkozót.
A meccset követő sajtóértekezleten Graeme Souness menedzser balján Dyerrel, jobbján Bowyerrel jelent meg az újságírók előtt. "Mindenkitől elnézést kérünk, az 50 000 nézőtől, az elnök úrtól, a játékosoktól, aki csak valamilyen kapcsolatban van a klubbal. Elfogadhatatlan, amit tettünk" - mondta Bowyer. "Végtére is klubtársak vagyunk, s még ha akadnak is nézeteltéréseink, azokat nem 50 000 ember előtt kell rendeznünk" - csatlakozott Dyer.

"Ilyesmihez még csak hasonló esettel sem találkoztam pályafutásom során" - ismerte be Souness. "Nem egyszer előfordul, hogy éles szavakkal illetik egymást a klubtársak a játék hevében, na de hogy össze is verekedjenek." Dyer megesküdött, hogy ő nem ütött, Bowyer tette azonban menthetetlen. El kell fogadnia, bármilyen súlyos büntetést is ró ki rá a klubvezetés. Belső vizsgálatot tartunk, meglesz a méltó büntetés, azonban korántsem zárom ki, hogy a jövőben egymás mellett játsszanak. Mindketten klasszis labdarúgók, nagy szüksége van rájuk a csapatnak."

Az mindenesetre már faktum, hogy az április 17-i, manchester United elleni FA-kupa-elődöntőn egyikük sem játszhat automatikus eltiltás következtében.

Ch. Gáll András