Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest hazai pályán 3-1-re legyőzte a bajnoki címvédő Ferencváros együttesét a labdarúgó Arany Ászok Liga 19. fordulójában. A kék-fehérek 73. sikerüket könyvelhették el a 193. örökrangadón.

Arany Ászok Liga, 19. forduló:
MTK Budapest - Ferencváros 3-1 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 3000 néző
vezette: Dubraviczky
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Juhász, Pollák - Czvitkovics (Bori, 46.), Zabos (Elek, 89.), Jezdimirovic, Füzi - Kanta J. (Illés, 54.), Silva
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Botis - Takács, Lipcsei, Tőzsér, Huszti - Sowunmi (Penksa, 58.), Bajevski, Vagner (Sasu, 73.)
gól: Bori (78., 79.), Pollák (90.) illetve Bajevski (77.)
sárga lap: Lambulic (21.), Füzi (49.), illetve Sowunmi (22.), Takács (42.)

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött II. János Pál pápa emlékére. A játékosok fekete karszalagot viseltek a találkozó folyamán.

28. perc: Sowunmi nagyszerűen cselezte be magát a hazai 16-os előterébe, majd jobb külsővel a hosszú sarkot vette célba, de Végh hárítani tudott.

30. perc: Tőzsér egy szép labdaszerzés után Bajevskit indította a jobb oldalon, aki visszajátszott a fiatal középpályás elé, aki ordító helyzetben 7 méterről csúnyán fölé lőtt.

38. perc: Lambulic indítása után Kanta J. került helyzetbe: Szűcsön sikerült átjátszania magát, de a visszazáró Gyepes menteni tudott.

70. perc: Silva törhetett kapura, de a brazil támadó nem passzolta le a labdát a közepén egyedül érkező Illésnek, lövése pedig jóval kapu mellé szállt.

74. perc: Penksa jobb oldali beadása utána Bajevski 6 méterről a kapu fölé fejelt.

77. perc: a hazai védők képtelenek voltak saját kapujuk elől felszabadítani, ezt Penksa használta ki és nagy erővel középre bombázott. A labda Huszti lábáról éppen Bajevski elé pattant, akinek 4 méterről nem okozott gondot a kapuba terelni a labdát (0-1).

78. perc: Silva cselezgetett a vendég 16-os előterében, ám szerelték, de a labda éppen a jobb oldalon érkező Bori elé került, aki futtából a hosszú sarokba lőtt (1-1).

79. perc: Illés remek ütemben ugratta ki Borit, aki a lest reklamáló ferencvárosi védők között 10 méterről egy pattanás után a jobb alsó sarokba lőtt (2-1).

90. perc: Illés gyorsan elvégzett szabadrúgása után a jobb oldalon felfutó Pollák egyedül törhetett kapura, majd 12 méterről Szűcs mellett rendkívül pimaszul a rövid felső sarokba emelt (3-1).

Rendkívül idegesen kezdték a csapatok a 193. örökrangadót, hiszen az első néhány percben számos technikai bakit "csodálhatott" meg a közönség. A hazaiak tértek magukhoz korábban, s megpróbálták kihasználni, hogy a bajnokcsapat tagjai rendkívül álmosan futballoztak. László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője észlelte a veszélyt és feltüzelte játékosait, aminek eredményeképpen a vendégek a 30. perctől kezdve átvették az irányítást, gólhelyzeteket alakítottak ki, amelyeket azonban nem sikerült kihasználniuk.

A második játékrészt ismét gyengén kezdte a két együttest, így az első cserék leforgásáig nem is láthatott igazi helyzetet a közönség. A 77. percben aztán megszerezte a vezetést a vendég alakulat, de ez inkább az MTK-nak tett jót. A csereként beállt Bori két perc alatt két pazar góllal megfordította az eredményt, majd a hosszabbítás perceiben Pollák is eredményes volt, így a bajnoki címvédő Ferencváros negyedik tavaszi mérkőzésén már a harmadik vereségét könyvelhette el.