Vágólapra másolva!
Immár elkezdődött a bajnoki szezon Oroszországban is, ahol egyetlen meccset sem kellett elhalasztani, és végre az osztrák pontvadászat aktuális fordulójában is le tudták játszani mindegyik találkozót, köztük a 271. bécsi derbit is. Franciaországban az első két helyezett egyaránt nyerni tudott, a mögöttük lévők viszont döntetleneztek, így tovább nőtt a különbség az élcsoport és az üldözők között.

A sógoroknál ugyan már két hete megkezdődött a tavaszi szezon, de a hét vége volt az első idei forduló, amikor mindegyik találkozót le tudták játszani. Így aztán sor került a bécsi örökrangadóra is az Austria és a Rapid között, a meccset pedig a lila-fehérek nyerték meg, így az őszi első Rapid már csak a harmadik a tabellán - az élen pedig az az FC Superfund áll, amely csak két éve szerepel a legjobbak között.

A 271. bécsi derbire az Austria készülhetett jobb előjelekkel, hiszen a lila-fehérek az idén már négy tétmérkőzést is játszottak (hármat az UEFA-kupában, egyet pedig a bajnokságban), és a nemzetközi porondon ott vannak a legjobb 16 között. Az őszi szezont az élen záró Rapid viszont december óta nem lépett pályára, köszönhetően annak, hogy idén már három bajnoki mérkőzése is elmaradt, így aztán a zöld-fehérek számára a rangadó volt az első találkozó ebben az esztendőben. Mindez meg is látszott a csapat teljesítményén, és a hazai pályán szereplő Austria már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést: Ivica Vastic passzába a vendégek védője, Martin Hiden szerencsétlenül nyúlt bele, a labda a norvég csatár, Sigur Rushfeldt elé került, aki nem is hibázott. A támadónak ez már a hetedik gólja volt az ősi rivális ellen, a szezon során pedig 15. alkalommal talált be, amivel a második helyen áll a góllövőlistán.

Az Austria a vezetés megszerzését követően is támadásban maradt, és a Rapid kapusának, Helge Payernek többször is nagyot kellett védenie, a 35. percben például gyors egymásutánban a cseh Vachousek két közeli próbálkozását is hárítania kellett - míg a vendégek csupán két gyámoltalan kísérletig jutottak. A szünet után tovább folytatódtak a hazai rohamok, de gól nem született, így aztán hiába futballozott nagy fölényben az Austria, a drukkerek nem nyugodhattak meg. A 78. percben meg is hűlt az ereikben a vér, hiszen ekkor a játékvezető akár tizenegyest is adhatott volna a Rapidnak, elvégre Kiesenebner a sorfalban állva kézzel ért a labdához, ám a bíró nagyvonalúan továbbot intett. Ezzel együtt az Austria megérdemelte a győzelmet, ezt még a vendégek mestere, Josef Hickersberger is elismerte - a Rapid pedig így immár 15 mérkőzés óta nyeretlen az ősi rivális ellen, idegenben pedig utoljára 1986-ban tudta legyőzni a bécsi lila-fehéreket.

A Rapid ezzel az eredménnyel visszaesett a harmadik helyre, két ponttal az Austria mögé, amely egy mérkőzéssel többet játszott - ám mindkét bécsi gárdát megelőzi az FC Superfund, amelynek újabb két ponttal van több, mint az Austriának. Az előző szezonban még SV Pasching névvel szereplő klub 1997-ben még az ötödik divizióban vitézkedett, és 2002-ben került fel története során először a legjobbak közé, első nekifutásra ötödik lett, a legutóbbi idényben pedig már a harmadik helyen végzett - a logika szerint most tehát az elsőség következne, ami hatalmas szenzáció lenne az osztrákoknál. A gárda eddig mindenesetre mindkét meccsét megnyere az idén, a hét végén a szebb napokat megélt Sturm Grazot győzte le 2-1-re az argentin védő, Carlos Chaile, illetve a válogatott csatár, Christian Mayrleb találataival - utóbbi futballista 17 dugóval vezeti a góllövőlistát.