Vágólapra másolva!
Balázs Zoltán, a magyar futsalválogatott kapusa remekelt a februári ostravai Európa-bajnokságon, s - a Magyar Labdarúgó Szövetség információi szerint - az UEFA szakembereinek döntése alapján a Colorspectrum Aramis játékosa tagja lett a torna All-Star csapatának.

A Kozma Mihály szövetségi edző vezette futsalválogatott története során először kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, s bár a nyolccsapatos torna létező legnehezebb csoportjába került, nem vallott szégyent, és remek mérkőzéseken küzdött meg a spanyolokkal, az olaszokkal és a portugálokkal. Nem kis része volt a mieink helytállásában Balázs Zoltánnak, az együttes kapusának, akiről Kozma Mihály már az Eb előtt azt mondta, hogy Európa-klasszis játékos, csapatunk talán legbiztosabb pontja, köszönhetően elsősorban remek reflexeinek.

Balázs Zoltán védéseit szájtátva csodálták az ostravai aréna nézői (a magyar szurkolók az Eurosporton láthatták a mieink mérkőzéseit), és a magyar bajnokságban második helyezett Corlorspectrum Aramis játékosa hamar közönségkedvenc lett.

A hálóőrt - aki iránt élénken érdeklődik a portugál Benfica - az UEFA technikai bizottsága beválasztotta az Európa-bajnokság álomcsapatába. A kontinensviadalon nemzetközi szakmai megfigyelő testület működött, amelyet neves edzők, szakemberek alkottak. A bizottság elkészítette "álomötösét", amelybe - az mlsz.hu információi szerint - a magyar Balázs Zoltán is bekerült.

Az Eb All-Star csapatának tagjait a jövő héten ismerteti az Európai Labdarúgó Szövetség.