Vágólapra másolva!
Az önkormányzat gyorssegélyként értékelhető pénz átutalásáról döntött csütörtökön, így valószínű, hogy az FC Fehérvár szerepel a labdarúgó Arany Ászok Liga tavaszi szezonjában.

Az elmúlt napokban a klub illetékesei a csapatkapitánnyal együtt felkeresték a város vezetését a nehéz helyzet megoldásának reményében. Ezek után a csütörtök délelőtti egyeztetésen eldőlt, hogy az erre az évre korábban megszavazott 86 millió forintból újabb milliókat bocsátanak a klub részére, hogy rendezzék azokat a feltételeket, amelyekkel a játékosok vállalják az indulást.

Nagy László közgazdasági igazgató ismét kiemelte, változatlanul az az elképzelés és terv, hogy az önkormányzat jelentős tulajdonrészét teljes mértékben eladja. Erről változatlanul folynak a tárgyalások, de mivel ezek elhúzódtak, ezért döntöttek amellett, hogy most egy bizonyos összeget a tervezettnél hamarabb a csapat rendelkezésére bocsátanak. Ezt a csütörtök délutáni edzésen közlik a játékosokkal, így várható, hogy az együttes pályára lép szombaton Újpesten.

Az elmúlt évben már rendkívül aggasztó volt a klubot működtető gazdasági társaság anyagi helyzete, mára pedig 400-500 millió forintra nőtt az adósság.

A korábban jelentkezett csoportok végül nem vásárolták meg a város tulajdonrészét, így a csapat továbbra is csak az önkormányzatra számíthat, amely erre az évre 86 milliót szavazott meg a sportköltségvetésből az egykor szebb napokat is megélt klub javára.

Ebből az összegből 19 millióhoz februárban hozzájutott az együttes, ami azonban csak "tűzoltásra" volt elegendő, hiszen azóta újabb négy hónapnyi bérrel tartoznak a labdarúgóknak.