Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők leginkább várt összecsapása Európa talán két legjobb formában lévő együttesének, a Barcelonának és a Chelsea-nak a randevúja volt. A spanyolországi mérkőzésen 2-1-es hazai siker született, a legnagyobb visszhangot mégsem a taktikai arzenálok vagy a színvonalas foci keltették.

Ember legyen a talpán, aki követni bírja a szerdai Barcelona-Chelsea (2-1) BL-csúcsrangadó megannyi főszereplővel zajló szappanoperáját. Csütörtökön már megpróbáltuk összefoglalni a kevés tényen, ám annál több feltételezésen alapuló, a labdarúgástól igen távol álló történetet, amelynek még közel sincs vége.

A Chelsea kiváló, ám nem kevésbé exhibicionista trénere, José Mourinho a találkozó után - többek között - azt kifogásolta, hogy Frank Rijkaard, a barcelonaiak szakvezetője a szünetben Andres Frisk bíróval váltott pár szót, és bement vele a játékvezetők öltözőjébe. A Kékek szerint ez rendkívül súlyos szabálytalanságnak számít, ezért Mourinho - tettével szintén szabályt szegve - nem jelent meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Az angol sztárklub jelentést fog benyújtani az Európai Labdarúgó Szövetségnek a szünetben történt Frisk-Rijkaard "eszmecsere" miatt. Az UEFA még nem kapott semmit a Chelsea-től, az azonban a futballtestület szerint bizonyos, hogy Rijkaard nem ment be Frisk öltözőjébe. "Anders Frisk azt állítja, hogy Rijkaard mindössze üdvözölte őt a szünetben, és bocsánatot kért, mert a mérkőzés előtt erre nem volt lehetősége. A bírói öltözőbe nem mehetett be az edző, mert az zárva volt, csak Frisk és segítői juthattak be oda" - szögezte le az UEFA szóvivője, William Gaillard.

A fentebbi, igencsak álbotránynak tetsző történeten kívül egy másik esetről is cikkeznek a lapok. Eddig három verzió látott napvilágot: 1. Rijkaard másodedzője, Henk Ten Cate belerúgott Mourinhóba; 2. a Chelsea kapusedzője belerúgott Ten Catéba; 3. Rijkaard belerúgott Mourinhóba. Utóbbi kettő valószínűleg a brit és spanyol bulvárlapírók képzelete hívta életre, az elsőt pedig a Chelsea már cáfolta is, bár Mourinho még fenntartja vádjait.

A magyar drukkerek által jól ismert egykori MTK-tréner, Henk Ten Cate pénteken reagált a sztorira: "Hogy azért én is megszólaljak az ügyben: szánalmas, ahogyan a Chelsea reagált a történtekre. Mourinho pedig hazudott. Előbb a kezdőtizenegy kapcsán, most pedig ez..."

A kétesélyes visszavágót március 8-án kedden rendezik 20 óra 45 perckor.

jp