Vágólapra másolva!
Nagy meglepetéssel folytatódott az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntője, mivel a 9 pontos előnnyel bajnoki listavezető Chelsea 1-0-s vereséget szenvedett a Newcastle United vendégeként.

A londoniak trénere, José Mourinho az FC Barcelona elleni szerdai BL-nyolcaddöntő miatt pihentetett néhány sztárt, sőt a második játékrész nagy részét emberhátrányban játszotta csapata. A szünetben ugyanis a portugál szakember három futballistát lecserélt, majd a 48. percben Alan Shearer becsúszása után Wayne Bridge súlyos sérülést szenvedett, így megfogyatkozott a Chelsea. A fővárosiak ezután sem adták fel, mindent megtettek az egyenlítésért, de ez nem sikerült. A lefújás előtt a kapus Carlo Cudicini piros lapot kapott, így a hazaiak kettős emberelőnyben zárták az összecsapást.

Mourinho egyébként a játéknap előtt azt nyilatkozta: a sorozatterhelés miatt csapata nem tudja komolyan venni az FA-kupát (a jövő heti BL-fordulóban a Barcelonával találkoznak a Kékek). A Chelsea azért még elhódíthat három trófeát, ha megnyeri a BL-t, a Premier League-et és jövő vasárnap az FC Liverpool elleni döntőben a Ligakupát. A britek által külön számontartott "nagy triplázás", vagyis a BL-, a Premier League- és az FA-kupa-diadal viszont már nem sikerülhet.

Vasárnap a Chelsea mellett még két másik Premier League-szereplő botlott - igaz, nem búcsúzott -, a Tottenham Hotspur és a Blackburn Rovers ugyanis csak döntetlent játszott alsóbb osztályú ellenfelével szemben.

Rendbontás miatt harminchárom szurkolót állítottak elő a szombaton lejátszott Everton-Manchester United találkozó után. A két csapat szurkolói csoportjai a 2-0-s vendégsikerrel zárult találkozót követően a stadionon kívül estek egymásnak. A közbelépő rendőrségnek sikerült elejét vennie a nagyobb verekedésnek, de az akcióban öt rendfenntartó megsérült, egyiküket kórházba is kellett szállítani. Az incidensek sora már a mérkőzésen megkezdődött, amikor is egy kis tárggyal fejen dobták Roy Carollt, az MU kapusát. Két fiatalt azért kísértek ki a stadionból a rendőrök, mert műanyag flakonokat hajítottak a pályára.

FA-kupa, nyolcaddöntő:
Newcastle United - Chelsea 1-0 (1-0)
gól:
Kluivert (4.)
piros lap:
Cudicini (90. - Chelsea)

Burnley (II. osztályú) - Blackburn Rovers 0-0

Tottenham Hotspur - Nottingham Forest (II.) 1-1 (1-0)
gól:
Defoe (45.), illetve Taylor (56.)

A döntetlenre végződött párharcokban megismételt mérkőzés dönt a továbbjutásról.

Az időpontok:
március 1.:
Blackburn Rovers - Burnley (II.)
Brentford (III.) - Southampton
Sheffield United (II.) - Arsenal
március 2.:
Nottingham Forest (II.) - Tottenham Hotspur

A negyeddöntő sorsolását hétfőn tartják.

[origo]/(MTI)