Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy rövid időn belül Malcolm Glazer többségi tulajdont szerez a világ egyik legnépszerűbb futballklubjában, a Manchester Unitedben, mivel szinte biztos, hogy megszerzi a "hatalomátvételhez" nélkülözhetetlen két ír üzletember beleegyezését. A végső szót azonban az MU elnöksége mondja majd ki.

Glazer az elmúlt hónapokban kétszer akarta felvásárolni a részvények többségét, és ennek érdekében tulajdoni hányadát 28.11 százalékra emelte. A világ legértékesebb klubjában a legnagyobb részesedéssel két versenyló-tulajdonos, John Magnier és J. P. McManus rendelkezik 28,89 százalékkal. Az angol sajtó szerdán arról írt, hogy az ír üzletemberek minden bizonnyal rábólintanak a 800 millió fontos ajánlatra, de csak akkor, ha az elnökség is elfogadja azt.

Vasárnap jelentették be, hogy a Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa részletes javaslattal kereste meg ismét a labdarúgóklubot működtető gazdasági társaság elnökségét. A hír hatására a londoni tőzsde pozitívan reagált, hétfőn reggel 5,5 százalékkal emelkedett az MU-részvények ára a pénteki záráshoz képest.

A pénzügyi szereplőkkel ellentétben a klubhoz kötődő más személyek továbbra is ellenzik Glazer szerepvállalását. A 18 százalékos tulajdonrésszel bíró drukkercsoport, a Shareholders United például határozottan tiltakozik, s már kilátásba is helyezte, hogy akciókat szervez az amerikai befektető térnyerésének megakadályozására.

Glazer legutóbbi ajánlatát az MU elnöksége azért utasította el, mert az üzletember túlságosan sok kölcsönt vett volna igénybe a tranzakció lebonyolításához. A vezetőség szerint ez a klub eladósodásának veszélyével fenyegetett.