Vágólapra másolva!
Az éllovas Bayern München csak gól nélküli döntetlent ért el a Hertha BSC otthonában a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, a címvédő Werder Bremen ugyanakkor begyűjtötte a három pontot a vendég Hansa Rostock ellenében.

A bajorok nem tudták kihasználni az üldöző Schalke 04 és VfB Stuttgart szombati botlását, így csak egy pontra húztak el a második gelsenkircheniektől. A berlini együttesben Dárdai Pál ezúttal nem jutott szóhoz.

A játéknap krónikájához tartozik, hogy a brémai mérkőzés - amelyen Lisztes Krisztián nem szerepelt - eredetileg kijelölt játékvezetőjét, Jürgen Jansent órákkal a kezdő sípszó előtt lecserélték, mert neve felmerült abban a héten kirobban bundabotrányban, amelynek egy másik bíró, Robert Hoyzer a főszereplője. Az illetékesek közölték: a sípmester nem gyanúsított, de a változtatással elejét akarták venni a további találgatásoknak.

Ami pedig a valódi futballt illeti, hamarosan régi ismerőst üdvözölhetnek a drukkerek a Bundesligában, visszatér ugyanis Németországba a brazil gólvágó Giovane Elber. A Bayern München egykori sztárja 2006-ig szóló szerződést kötött a Borussia Mönchengladbach csapatával.

A 32 éves dél-amerikai futballista pénteken bontotta fel szerződését a francia bajnokságot vezető Olympique Lyonnal, s ingyen igazol a német klubhoz. Elber bokája még augusztus 22-én, a Metz elleni találkozón eltört, azóta két műtéten esett át. Mivel jelenleg sem hadra fogható, nemrég már kikerült az OL profi keretéből is. A klasszis 2003-ban szerződött a Bayern Münchenből a francia csapathoz, korábban összesen 256 Bundesliga-meccset játszott a bajorok és a VfB Stuttgart színeiben, s ezeken 133-szor volt eredményes.

Bundesliga, 19. forduló:
Hertha BSC - Bayern München 0-0

Werder Bremen - Hansa Rostock 3-2 (2-1)
gól: Klasnic (5., 62.), Klose (32.), illetve D. Rasmussen (45.), T. Rasmussen (64.)

[origo]/(MTI)