Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön a negyeddöntőkre kerül sor az Olasz Kupában, ahol összekerült a bajnokságban az elmúlt fordulókban összecsapó Roma és a Fiorentina, valamint a Milan és az Udinese.

A Fiorentina új edzővel készül a fővárosi túrára, a vasárnapi Roma elleni vereség után Diego Della Valle elnök meneszette Sergio Busót, és helyére Dino Zoffot nevezte ki. Az egykori kiváló kapus utoljára 2002-ben válallt munkát, akkor a Laziót edzette, most a másik római gárda ellen debütál.

A Farkasoknál Luigi Del Neri kijelentette, hogy igenis komolyan veszik a kupát, és nem fogja pihentetni a sztárokat, bár az előzetes kezdőcsapatban Totti nem kapott helyet, Mancini Brazíliában van, beteg édesapja mellett, Panucci, Chivu és Perrotta pedig sérült.

A Milan és az Udinese másfél héttel ezelőtt már találkozott a San Siróban, és akkor hiába vezetett 1-0-ra a vendégcsapat, a Milan végül fordított, és 3-1-re győzött. A piros-feketéknél Simic és Pirlo kivételével mindenkire számíthat Ancelotti, így ott lesz a kispadon a bokaműtétjéből felépülő Filippo Inzaghi, aki pár percre várhatóan beáll majd. Az udineieknél Belleri, Mauri és Fava Spaletti edző szerint végigjátsza majd a meccset, utóbbi valószínűleg Di Michelével alkotja majd a csatársort.

Az Inter a bajnokság utolsó helyezettjéhez, az Atalantához látogat, Kily Gonzalez, Veron és Mihajlovic is visszatér, sőt Cruz is lehetőséget kap, bár az argentin csatárt a Palermo és a Fiorentina is szívesen elvinné. A negyedik párharcban a Cagliari és a Sampdoria találkozik, a bajnokságban Genovában már összecsaptak, és akkor 0-0-ra végeztek.