Vágólapra másolva!
Az elmúlt két teremtorna-döntőt a DVSC nyerte, és Sándor Tamásék idén is győzelemre készülnek.

- Gyorsan sikerült felvenni az edzéstempót a 40 napos szabadság után? - kérdeztük Sándor Tamást, a Debrecen frontemberét.
- Azért kellett néhány nap, mire megszoktuk a ritmust, de már nincs probléma. A 40 napos szünet alatt futottam, lábteniszeztem a barátaimmal, mégis nehéz volt újrakezdeni a tréningeket. Szerencsére azonban nincs izomlázam, erre nyolc éve nem volt példa, manapság ugyanis könnyebbek a felkészülések, mint amikor rengeteg hosszú távú futás szerepelt a programban. Ugyanakkor jól jött a téli szünet, mivel nyáron az Intertotó-kupa-indulás miatt mindössze ötnapos pihenőt kaptunk.

- A teremtorna döntőjétől mit vár?
- Természetesen készülünk rá, elvégre egy vérbeli futballistának minden meccset illik komolyan vennie. Mi is így teszünk, ráadásul a teremfoci látványos és hangulatos is egyben. Szakmailag ugyan nem tartom olyan fontosnak, mint a bajnokságot, ám mivel az elmúlt két évben mi nyertük a tornát, hazai közönségünknek ismét örömet kell szereznünk, azaz triplázásra készülünk.

- Melyik csapatot tarja a legnagyobb riválisnak?
- Ezt kispályán nehéz lenne megjósolni, hiszen nagyon erős a mezőny. Azonosak az esélyek, a hazai pálya és a remek debreceni közönség azonban számunkra jelent előnyt, amit szeretnénk kihasználni.

A debrecenieknél a tervek szerint az egyéves kihagyás után újra tréningező és a válogatott keretben is számításba vett Böőr Zoltán a biztonság kedvéért kihagyja a teremdöntőt. Ellenben - amennyiben megérkezik a játékengedélye - műfűre léphet a hazájában gólerős és képzett futballistának tartott szerb-montenegrói Milos Kolakovic, akit a hírek szerint ingyen szerzett meg a Loki. A korábban tesztelt Miljan Mrdakovictól azonban éppen az anyagiak miatt köszöntek el a DVSC-nél, nem sikerült ugyanis megegyezésre jutni a játékos klubjával.

Bánki József