Vágólapra másolva!
Szombat este, a Beira Mar elleni bajnoki mérkőzés előtt felavatták az egy éve elhunyt Fehér Miklós mellszobrát a Benfica labdarúgócsapatának otthonában, az Új Katedrális-stadionban.

A méretarányos, bronzból készült művet - Domingos Soares Franco alkotását - az egyesület elnöke, Luis Filipe Vieira és a néhai futballista családja - szülei és testvére - leplezte le az aréna egyik, ez alkalomból zsúfolásig megtelt aulájában.

Az elnök rövid beszédében méltatta az egykori győri csatár pályafutását, és bejelentette: a kórháztól megszerezték azt a szerelést, amelyben a támadó elhunyt, és egy vitrinben ezt is kiállítják a stadionban.

A rendkívüli médiaérdeklődés közepette megtartott ünnepségen jelen volt többek között Eusébio, a Benfica legendás játékosa - aki egy koszorút is elhelyezett a szobornál -, Balogh József, Győr polgármestere és Balla János, Magyarország portugáliai nagykövete is.

A tervek szerint kedden, a tragédia évfordulóján szentmisét celebrálnak a lisszaboni klub kápolnájában a játékos emlékére.

Fehér Miklós, a magyar labdarúgó-válogatott 24 éves csatára tavaly január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki találkozó hosszabbításában esett össze, majd a kórházba szállítást követően meghalt. A vizsgálatok szerint természetes okok miatt hunyt el.