Vágólapra másolva!
Hét hónappal azt követően, hogy lemondott a labdarúgó-válogatott szakvezetői posztjáról, Rudi Völler visszatér a német futball vérkeringésébe: a 44 éves, egykori 90-szeres válogatott csatár aláírt a Bayer Leverkusen csapatához. Völler 2008. június 30-ig lesz a gyógyszergyáriak sportigazgatója.

Völler fizetése évi félmillió euró, 125 millió forint lesz. Völler a szezon elején 26 napig betöltötte egykori klubja, az AS Roma vezetőedzői tisztségét, ám miután négy fordulóban mindössze 4 pontot szerzett a csapat, a Bolognától elszenvedett 3-1-es vereség hatására lemondott.

Wolfgang Holzhäuser, a Bayer Leverkusen menedzsere, valójában Völler főnöke mondja: "Rudit nem díszpintynek szerződtettük, döntő szava lesz az átigazolásokban, abban, hogy kit hozunk a csapathoz és kit küldünk el. Nagy reményeket fűzünk az érkezéséhez."

Völlernek a szakvezetéssel sem lehet gondja: a Bayer edzője nem más, mint Klaus Augenthaler, aki Völler csapattársa volt az 1990-es világbajnoki aranyérmes német válogatottban.

Ch. Gáll András