Vágólapra másolva!
Az erősen tartalékos Real Madrid gól néküli döntetlent játszott a másodosztályú Valladolid vendégeként a Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A legnagyobb sztárok (Raul, Figo, Beckham, Zidane, Ronaldo) el sem utaztak a kupameccsre, míg Roberto Carlos a kispadon vacogott, Vanderlei Luxemburgo ezúttal a fiataloknak, és a keveset játszóknak adott lehetőséget. A 24. percig kellett várni az első helyzetféleségre, Celades gurított középre, ahol Soldado lerúgta a pöttyöt a labdáról, az ifjú csatár nagyon rosszul találta el a játékszert.

A feljutásra pályázó Valladolid is felvillantott valamit, Victor tette Aduriz kobakjára a labdát, de a csapattárs a léc fölé bólintott. Aztán Cesarnak is munkát adtak a hazaiak, Alvaro lövése azért nem okozott szívgörcsöt a Real-drukkerek számára, a madridi kapus biztosan fogta.

A közel sem eseménydús első félidő után a második sem lehetne oktatófilm a futballakadémián, a 48. percben Sosa szépen kevergetett, és jobban is sikerült a lökete, mint Alvarónak, de Cesar most is résen volt. Figueredo is tett arról, hogy nehogy teljesen lemerevedjen a fővárosiak portása, jó 25-ről rá is tette, de a jobb alsónál a háló helyett Cesar kezével találkozott a labda.

Tíz perccel a vége előtt a Real is úgy gondolta, hogy vezet egy normális támadást, Solari szolgálta ki Salgadót, aki azonban felejthetően oldotta meg a helyzetet, 12 méterről a jobb kapufa mellé gurított. Roberto Carlos is beszállt az utolsó negyedórára, meg is lendítette a 91. percben a rettegett balost, de nagy bomba helyett vérszegény kísérlet lett belőle, ami elkerülte a kapu bal oldalát, így maradt a 0-0, visszavágó jövő héten.

Még egy madridi vonatkozású hír: a Real vezetőinek sikerült megegyezni az Everton elöljáróival, így Thomas Gravesen a királyi gárdában folytatja, a dán középpályás pénteken írhatja alá három évre szóló szerződését.

Király-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Valladolid - Real Madrid 0-0