Vágólapra másolva!
A Ta Nea című - legnagyobb példányszámban eladott - görög napilap olvasói Otto Rehhagelt, az Európa-bajnok görög labdarúgó-válogatott szakvezetőjét választották meg a 2004-es év emberének.

A 66 éves német futballedzőt a nyári, portugáliai Európa-bajnokság megnyerése óta szinte "szétszedik" a görögök, neki - és csapatának - köszönhetően a foci-Eb nagyobb "durranás" volt Görögországban, mint a hazai földön rendezett nyári olimpia. "Szeretném megköszöni az embereknek a szeretetüket. Azt hiszem, ez az elismerés a teljes csapatnak szól" - nyilatkozott a lapnak Rehhagel.

Rehhagel mögött Konsztantinosz Karamanlisz miniszterelnök, a választásokon győztes konzervatív párt vezére végzett a második helyen, a harmadik pedig Dimitrisz Papajoannu, az olimpia megnyitóünnepségének rendezője, a látványos felvonulás megálmodója végzett. A negyedik az Európa-bajnok válogatott csapatkapitánya, Theodorosz Zagorakisz lett, míg Janna Angelopulosz-Daszkalaki, az olimpiai szervezőbizottság elnöke a hatodik helyre futott be.

Forrás: EPA

Rehhagel Görögország legnagyobb nevezetessége lett

Rehhagel roppant eredményes pályafutására tette fel idén a koronát: korábban a Werder Bremennel Kupagyőztesek Európa Kupáját, két-két német bajnoki címet és kupát nyert, az 1. FC Kaiserslauternt is bajnoki elsőségre vezette, a Fortuna Düsseldorfot pedig kupagyőzelemre.

Ch. Gáll András