Vágólapra másolva!
A futballisták zendülése miatt menesztették Loic Amisse-t, a francia élvonalbeli Nantes vezetőedzőjét. Mickaël Landreau csapatkapitány, az együttes kapusa - aki egész pályafutását a nyugat-franciaországi klubnál töltötte - az elmúlt héten hevesen bírálta a trénert, s véleményéhez a többiek is csatlakoztak.

Amisse 2003 nyarán érkezett a Stade Beaujoire-be, s első idényében a hatodik helyig vezette a fiatal együttest. A jelenlegi szezon azonban borzalmas, a csapat utolsó kilenc meccsén nem tudott nyerni, a bajnokságban utoljára október 16-án szerzett három pontot (akkor a PSG-t verte 1-0-ra).

December elején a Kanárik elnöke Jean-Luc Gripond és Robert Budzynski sportigazgató már tárgyalt Amisse edzővel, de egy Sochaux elleni 2-2-nél többre nem futotta a csapat erejéből

Az elnökség a kedélyek megnyugtatására kirúgta Amisse-t, és helyére eddigi segédjét, Serge Le Dizet-t nevezte ki, így ő készíti fel az együttes a téli szünet utáni első bajnokira. A Nantes január 12-én a Bastia ellen lép pályára.

A tabella 17. helyén szerénykedő egyesületnél hamarosan újabb válságértekezletre kerül sor, melynek során várhatóan a lázadást kirobbantó Landreau-t is felelősségre vonják.

[origo]/(MTI)