Vágólapra másolva!
A Portsmouth-nál meglehetősen eseménydúsan telt a nyár: az elnök és a menedzser vitája miatt kis híján edzőcserére került sor, majd miután a felek békét kötöttek, megkezdődött az átigazolási szezon, ami Harry Redknapp esetében mindig mozgalmas. A szakember ezúttal is rendkívül tevékeny volt a játékospiacon, és elsősorban a csatársorba keresett új embereket, mivel az előző pontvadászatban itt akadt a legtöbb problémája.

A legutóbbi idényben a Premier League újoncai közül egyedül a Portsmouth-nak sikerült bennmaradnia a legjobbak között, és az angol közvélemény ezt az eredményt elsősorban a szakvezető, Harry Redknapp érdemének tudta be, aki közismert arról, hogy jó érzékkel munkálkodik a játékospiacon.

Az előző szezon sem jelentett kivételt: a bajnokság közben összesen négy focista érkezett az egyesülethez, akiknek vezérletével a januárban még kieső helyen álló gárda a szezon végére a 13. pozícióig tornázta fel magát, márpedig a klub több mint ötven éve nem végzett ilyen előkelő helyen.

Otthon kapott ki a Portsmouth

Premier League, 7. forduló:
Portsmouth - Everton 0-1 (0-0)
gól:
Cahill (81.)



Ezen labdarúgók többsége a legutóbbi idényben csak epizódszerepet kapott a Fratton Parkban, ám köztük volt két meghatározónak tartott, rutinos focista is: a középpályás Tim Sherwood, aki a Coventry Citybe szerződött, valamint Teddy Sheringham, akit a West Ham Unitedhez engedtek el. Papíron különösen a csatár távozása volt érzékeny veszteség, hiszen az előző pontvadászatban Sheringham 32 bajnokin lépett pályára, és kilenc találatával második volt a házi góllövőlistán.

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb probléma az idény során a csatársorral akadt, a sérülések, eltiltások és válogatottbeli szereplések miatt például volt olyan időszak, amikor csak Sheringham állt a csapat szolgálatára a támadók közül. Redknapp azonban úgy vélte, hogy nincsen szüksége Teddyre, és ebben is volt némi ráció: a legutóbbi idény végére bombaformába lendült Yakubu Aiyegbeni és a bajnokság közben kölcsönvett, a nyáron pedig végleg leigazolt Lomana Tresor Lua-Lua mellé ugyanis a nyáron még két csatár érkezett a klubhoz.

A jamaicai Ricardo Fuller leigazolása nem ment valami egyszerűen: a Preston North End játékosáért közel hárommillió eurót is hajlandó lett volna kifizetni a Portsmouth, a felek meg is egyeztek a tárgyalóasztalnál, ám a csatár nem ment át az orvosi vizsgálaton korábbi térdsérülése miatt.

Redknapp azonban ennek ellenére is megszerezte a focistát, azonban erősen teljesítményorientált szerződést kötött vele, amely szerint a játékos csak a pályára lépései alapján kapja meg fizetését. A másik új támadó Olaszországból érkezett; a Modena francia csatárát, Diomansy Kamarát több sztárcsapat is figyelte, végül mégis a Portsmouthnak sikerült őt megszerezni.

Persze a többi csapatrészbe is érkezett új szerzemény, akik közül azonban eddig mindössze az Everton FC-től ingyen leigazolt bekk, David Unsworth (igaz, ő eddig mind a négy bajnokiját végigjátszotta), valamint a Newcastle Unitedtól megszerzett védő, Andy Griffin lépett pályára a PFC-ben.

A jövőben azonban minden bizonnyal komolyabb szerep vár majd a Birmingham Citytől szerződtetett szenegáli védekező középpályásra, Aliou Cissére, valamint a francia Montpellier SC-től kölcsönkapott kameruni támadó középpályásra, Valery Mézaguéra is.

Az eddigi eredmények mindenesetre azt mutatják, hogy a Portsmouth elsősorban továbbra is a hazai pályán szerzett pontokra alapoz: a Fratton Parkban az előző idényben 34 pontot gyűjtött a gárda, és jobb hazai teljesítménnyel büszkélkedett, mint például a negyedik helyezett Liverpool FC.