Vágólapra másolva!
Eddig pontosan  ötvenszázalékos - három győzelem, három vereség - a Pécs bajnoki szereplése az idei Arany Ászok Ligában. Ezzel a mérleggel a szezon végén is elégedettek lennének a baranyai vezetők és Nagy Tamás vezetőedző, akinek a a szerződését 2007-ig meghosszabbították a napokban.

- A szezon előtt többször is hangot adott szakmai elégedetlenségének , megenyhült azóta? - kérdeztük Nagy Tamást.
- Jelentősen tisztult a kép, ám még mindig nem állt össze teljesen a csapat. Elsősorban a sérülések miatt még nem sikerült kétszer egymás után ugyanabban az összeállításban pályára küldenem az együttest. Legutóbb, az MTK ellen például Szabadosra és Horváth gyulára nem számíthattam.

- Kevés a hatékony csereember a keretben?
- Így van, ugyanakkor bízom a fiatalokban, s remélem, hogy a tavasszal felfedezett Notheisz Zoltán példáját többen követik majd.

- Tavaly is precízen megjósolta, milyen helyen végezhet a PMFC. Milyen helyezésre számít ebben a bajnokságban?
- Az eddigiek alapján azt mondom, a nyolcadik-tizedik hely között végezhetünk. Persze ehhez kőkeményen kell dolgoznunk, hiszen rengeteg küzdelmes meccs vár még ránk.

- Számított a hároméves szerződéshosszabbításra?
- Inkább úgy mondanám, hogy jólesett a bizalom, és nyugalmat adott. A mai magyar futballban ugyanis ritkaság, hogy egy edző ilyen hosszú távra tervezhessen. Mindez a klub elnökének, Toller Lászlónak a futballszeretetére vezethető vissza, illetve arra, hogy ismeri a kötődésemet a klubhoz, és a szakmai elveimmel is tisztában van.

- A hét végi, Kaposvár elleni idegenbeli rangadón milyen esélyt lát a sikerre?
- Ez a meccs errefelé olyan, mint a Fradi-Újpest a fővárosban, így a játékosaimat nem kell külön motiválni a kaposvári derbire. Ezért is látok esélyt a három pont megszerzésére, igaz, ehhez harcos felfogásra lesz szükség a részünkről, hiszen a Kaposvár nehéz ellenfél, amit legutóbbi hazai fellépésén a bajnok Ferencváros legyőzésével is bizonyított.

Bánki József